Știrinews.24.md
21 Martie 2023, 17:15
78

Încă 30 de zile de arest pentru șoferul care a lovit doi bicilişti la Stăuceni, unul dintre ei decedat la spital

Încă 30 de zile de arest pentru șoferul care a lovit doi bicilişti la Stăuceni, unul dintre ei decedat la spital

Şoferul care a lovit doi bicilişti la Stăuceni, unul dintre ei decedat la spital, va sta încă 30 de zile în arest în Penitenciarul 13. Decizia a fost luată de magistraţii Oficiului Ciocana, care au acceptat demersul procurorului în acest sens. Învinuitul a fost escortat de această dată la judecătorie, însă a refuzat să facă declaraţii. El nu conlucrează nici cu ancheta.

Potrivit acuzatorilor, menţinerea inculpatului în arest este necesară pentru ca acesta să nu fugă din ţară.

"Urmărirea penală în cazul dat se află la etapa finală. Organul de urmărire penală analizează probele acumulate. Sunt suficiente probe concludente care demonstrează vinovăţia persoanei în acest caz", a spus GHEORGHE BIVOL, procuror.

Oamenii legii mai susţin că şoferul de 48 de ani recunoaşte că este vinovat de producerea accidentului, însă refuză să conlucreze cu ancheta şi să explice exact cum s-a produs accidentul.

Tragedia s-a produs în data de 21 februarie. Potrivit oamenilor legii, inculpatul ar fi vrut să efectueze o manevră de depășire pe dreapta, însă a lovit în plin doi biciclişti care se deplasau pe traseu, în apropiere de Stăuceni. La trei zile după accident, unul dintre cei doi biciclişti, în vârstă de 12 ani, a decedat pe patul de spital. Colegul său, tot de 12 ani, a stat internat mai multe zile în stare gravă. Acesta a fost externat, dar are nevoie de o lungă perioadă de recuperare.

Potrivit procurorilor, învinuitul conducea cu permisul de conducere suspendat încă din anul 2020. De atunci până la producerea accidentului, el a fost stopat de patru ori de către poliţiştii de patrulare pentru diferite încălcări are regulamentului circulaţiei rutiere.

publika.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Turcia: Erdogan depune jurământul pentru un nou mandat de cinci ani
  • A adormit la volan, cu 2 copii pe bancheta din spate: Momentul în care șoferița intră într-un gard, la Tighina
  • Zelenski: Ucraina este pregătită să lanseze contraofensiva pentru recucerirea teritoriilor ocupate de Rusia
  • 11 deputați, sancționați pentru absențe nemotivate; Cei din fracțiunea „Șor” rămân în topul celor care chiulesc de la muncă
  • Un băiat de 14 ani a decedat la spital, după ce s-a izbit cu bicicleta de un tractor, la Ștefan Vodă
  • Șor, Plahotniuc și… încă cine? Lista persoanelor acuzate de destabilizări în Moldova, sancționate de Canada
  • Prim-ministrul Marii Britanii a anunțat un nou sprijin pentru Moldova. Ar fi vorba despre 10,5 milioane de lire sterline
  • Macron, la Summit-ul CPE de la Bulboaca: Aderarea Republicii Moldova la UE nu este doar realizabilă, ci este un fapt care urmează să fie împlinit
  • Zi cu emoții pentru absolvenți: Elevii alolingvi susțin astăzi primul examen de bacalureat
  • Canada îi va sancționa pe oligarhii ruși care vor încerca să destabilizeze Republica Moldova