Știrinews.24.md
2 Aprilie 2024, 21:31
73

În Ucraina scade vârsta de mobilizare militară de la 27 la 25 de ani! Care a fost motivul

În Ucraina scade vârsta de mobilizare militară de la 27 la 25 de ani! Care a fost motivul

Proiectul de lege privind reducerea vârstei de mobilizare militară de la 27 la 25 de ani în Ucraina a fost semnat astăzi de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Asta, în condiţiile în care forţele armate rămân fără oameni în faţa invaziei ruse. Proiectul de lege, care a fost adoptat în urmă cu un an de parlamentari şi aştepta promulgarea de către preşedinţie, va intra în vigoare miercuri, a precizat Rada, parlamentul Ucrainei, scrie Agerpres.

Guvernul ucrainean trebuie apoi să alinieze diferitele texte de reglementare la noua situaţie privind mobilizarea în termen de şase luni. Înrolarea în armată este dezbătută de mai multe luni în Ucraina.

Armata ucraineană a suferit pierderi a căror amploare este ţinută secretă, iar acum, spre deosebire de începutul conflictului, are dificultăţi în găsirea de voluntari pentru front.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Rada votase în prima lectură în februarie o serie de măsuri menite să faciliteze mobilizarea, după ce un prim proiect pregătit de guvern a fost trimis înapoi pentru rescriere în urmă cu câteva săptămâni.

Volodimir Zelenski a susţinut în decembrie 2023 că armata s-a oferit să mobilizeze până la 500.000 de persoane suplimentare, un număr care a fost revizuit de atunci în jos de noul comandant-şef al armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski. Sistemul actual este considerat de mulţi ucraineni ca fiind nedrept, ineficient şi adesea corupt. De asemenea, există voci tot mai numeroase care solicită demobilizarea celor care se află pe front de mult timp.

Articolul În Ucraina scade vârsta de mobilizare militară de la 27 la 25 de ani! Care a fost motivul apare prima dată în Realitatea.md.

realitatea.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • În primele zile de la lansarea Recensământului, au fost recenzate circa 65 de mii de locuințe și 127 de mii de persoane
  • Contrabandă cu 180 000 de dolari din Ucraina // Organizatorul schemei a fost reținut
  • Peste 7.000 de profesori lipsesc în școlile din R. Moldova. Ministrul Educației explică care este cauza
  • Iohannis s-a întâlnit cu Zelenski la summit-ul de la Vilnius: „Am reiterat sprijinul nostru ferm pentru Ucraina”
  • Refugiații din Ucraina, care se angajează la muncă în R. Moldova, vor fi asigurați medical
  • Conferința regională a FAO ar fi fost mutată de la Chișinău după ce Moscova a pus presiuni pe ONU. Zaharova: Am obținut schimbarea locației
  • Un fost șef interimar al Postului Vamal Chișinău va ajunge pe banca acuzaților într-un dosar de trafic de influență și corupere activă
  • Martie este a zecea lună consecutivă în care recordul global de căldură a fost depăşit
  • Bolea: Birocrația a fost cea care a frânat procesul de recepționare a motorinei
  • Înmatricularea în clasa I // În prima săptămână au fost recepționate peste 4900 de cereri, practic jumătate din cele planificate