Știrinews.24.md
23 Aprilie 2024, 10:43
561

Igor Grosu, la Conferința speakerilor din UE: Suntem siguri că Rusia va încerca să deturneze parcursul european al RM

Igor Grosu, la Conferința speakerilor din UE: Suntem siguri că Rusia va încerca să deturneze parcursul european al RM

Șeful legislativului Igor Grosu a susținut un discurs în cadrul Conferinței Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană. Speakerul a făcut apel către omologii săi ca să ofere suport țării noastre în lupta pentru democrație, modernizare și progres.

„Suportul acordat Ucrainei înseamnă şi suport pentru Republica Moldova, fiindcă ţările noastre au decis să se rupă de fostul imperiu şi să trăiască într-o lume liberă, paşnică şi prosperă. Este alegerea noastră civilizaţională. Sunt sigur că împreună vom reuși, nu va fi ușor, dar cu multă inteligență, răbdare și perseverență ne vom asigura ca viitorul nostru și al copiilor noștri va fi în pace și bunăstare”, a menționat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

În discursul său, șeful legislativului a mai menționat că anul 2024 este unul important pentru viitorul Republicii Moldova, întrucât va fi organizat referendumul inițiat de Președinta țării, Maia Sandu, care are drept scop consfințirea ireversibilității procesului de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană. În acest context, există riscul unor ample campanii de denigrare și dezinformare inițiate de Federația Rusă pentru a influența rezultatele alegerilor prezidenţiale şi deturnarea parcursului european al Republicii Moldova.

„Suntem însă, siguri că Federația Rusă va încerca prin toate metodele să deturneze acest proces. Sunt folosite tehnici moderne sofisticate care folosesc inteligența artificială și în special canale de informare pentru a duce în eroare opinia publică, pentru a crea panică şi nelinişti în rândul populaţiei”, a adăugat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Conferința Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană se desfășoară în perioada 21 – 24 aprilie 2024 și este găzduită de Palatul Regal La Almudaina din Palma, Spania.

Agenda acesteia se concentrează pe două sesiuni tematice – politica externă și apărarea, iar la eveniment participă președinții parlamentelor din UE, conducerea Parlamentului European și președinții parlamentelor țărilor candidate.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Reacția Moscovei după apelul șefului NATO ca aliații să lase Ucraina să atace ţinte din Rusia cu armament din Occident
  • O nouă stea printre campionii R. Moldova! Emily Beznos a obținut premiul „Shooting Star” la Campionatul European de gimnastică ritmică
  • Luptătorul moldovean Radu Lefter a devenit campion european în categoria de vârstă sub 23 de ani
  • Rusia va răspunde la expulzarea unui diplomat rus din România, declară Zaharova
  • Republica Moldova va avea acces la Fondul social european
  • Dorin Recean și Comisarul UE pentru economie, întrevedere la Bruxelles: „Ne dorim un model economic aliniat la cel european”
  • Solidari cu Ucraina // Igor Grosu: Vom adopta o Declarație de condamnare a Rusiei pentru deportarea ilegală a copiilor ucraineni
  • Georgia a adoptat legea „agenților străini” inspirată din Rusia; Protestele violente din țară continuă
  • Consiliul European a prelungit cu încă un an liberalizarea comerțului dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova
  • Cine este Andrei Belousov, noul ministru al Apărării din Rusia; Putin a pus un economist în locul unui general