Știrinews.24.md
22 Martie 2023, 15:03
71

Igor Grosu a avut o întrevedere la Parlament cu omologul său din Letonia, Edvards Smiltēns

Igor Grosu a avut o întrevedere la Parlament cu omologul său din Letonia, Edvards Smiltēns

„Am discutat despre situația internă din Republica Moldova, în special despre criza de securitate provocată de războiul Federației Ruse în Ucraina și încercările unor partide politice influențate de Moscova de a destabiliza situația din țară. Am remarcat că instituțiile statului sunt la datorie și asigură securitatea cetățenilor noștri.

Totodată, am vorbit despre agenda noastră parlamentară, dar și despre procesul nostru de reformare și modernizare a țării. Reforma justiției este una prioritară. În pofida faptului că suntem sabotați, suntem hotărâți să mergem până la capăt, fiindcă orice încercare de opri acest proces înseamnă revenirea la un stat capturat și instituții ale statului slabe.

Anul 2023 va fi dedicat procesului de europenizare a Republicii Moldova. Am convenit să primim suport în a prelua bunele practici letone cum ar fi: votul prin corespondență; reforma teritorial administrativă; aproximarea legislației la Uniunea Europeană.

În discuția cu domnul președinte Edvards Smiltēns, am primit din nou asigurări că Letonia va susține parcursul nostru European și că Republica Moldova împreună cu Ucraina trebuie să facă parte din marea familie europeană”, scrie pe pagina sa de Facebook, Igor Grosu.

Amintim că Președintele Saeima Republicii Letonia, Edvards Smiltēns, se afla, în perioada 21 – 23 martie, într-o vizită oficială în Republica Moldova.

radiochisinau.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Pădurile Moldovei, mai protejate? Noul Cod Silvic a fost aprobat de Parlament
  • Igor Grosu s-a întâlnit cu Edgars Rinkēvičs: Experiența Letoniei ne va ajuta să realizăm reformele necesare care ne vor apropia mai mult de UE
  • VIDEO // Atac armat la Moscova. Cel puțin 12 morți și 35 de răniți la o sală de spectacole. Ar fi avut loc și o explozie puternică
  • Un nou membru al Comisiei Electorale Centrale, propus de fracțiunea PAS, a fost numit de Parlament
  • Un nou președinte al Curții de Conturi, numit de Parlament; Cine i-a luat locul lui Marian Lupu
  • Șoriștii sar în apărarea Rusiei, interzisă la Conferința FAO; Grosu: „Șefii voștri seamănă moarte, nu au ce căuta aici”
  • O comisie specială permanentă, creată de Parlament, va monitoriza activitatea SIS
  • Municipalitatea va cumpăra 43 de troleibuze cu rulaj din Letonia
  • Igor Grosu, pleacă la Viena. Va participa la o Conferință a Președinților Parlamentelor
  • „E pace în Moldova, peste această clădire nu cad bombe, nu cad drone”; Discursul integral al lui Recean în Parlament