Știrinews.24.md
6 Ianuarie 2023, 17:07
52

Gianluca Vialli a murit. Fostul internațional italian care a jucat la Juventus, Chelsea și Sampdoria avea 58 de ani

Gianluca Vialli a murit. Fostul internațional italian care a jucat la Juventus, Chelsea și Sampdoria avea 58 de ani

Fostul atacant italian Gianluca Vialli a murit la vârsta de 58 de ani, după ce a renunțat de curând la funcția de șef al delegației naționalei Italiei pentru a urma un tratament împotriva unui cancer la pancreas, informează libertatea.ro.

„Lumea fotbalului este în doliu: a murit Gianluca Vialli!”, a titrat  Gazzetta dello Sport, în timp ce Corriere dello Sport a notat: „Ciao, Stradivialli. Odihnește-te în pace!”.

„Ne-ai dat atât de mult, ți-am dat atât de mult: da, a fost dragoste, reciprocă, infinită. O iubire care nu va muri astăzi odată cu tine. Vom continua să te iubim și să te adorăm pentru că – după cum bine știi – ești mai bun decât Pelé”, a transmis Sampdoria, clubul la care Vialli a cunoscut consacrarea fotbalistică.

S-a reunit în ultima perioadă în echipa Italiei cu antrenorul principal, Roberto Mancini, fostul său partener de atac de la Sampdoria, iar Vialli spera că își va putea relua rolul la națională. Gianluca Vialli a fost diagnosticat cu cancer pancreatic în 2017 și a fost supus radioterapiei și chimioterapiei în noiembrie 2018. Inițial, el a anunțat că s-a vindecat în aprilie 2020, dar în decembrie 2021, boala a revenit.

Explicând decizia sa de a renunța la naționala Italiei, Vialli a spus pe 14 decembrie: „Scopul este să-mi folosesc toate energiile psiho-fizice pentru a-mi ajuta corpul să depășească această fază a bolii, pentru a putea face față noilor aventuri de îndată ce e posibil”.

Gianluca Vialli este căsătorit cu Catheryn, o englezoaică alături de care are două fiice, Olivia și Sofia, care i-au fost alături în acești ani grei.

publika.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Alcoolul ucide! 140 de accidente, provocate în 2022 de șoferi în stare de ebrietate. Câți oameni au murit?
  • Votat în prima lectură: Numărul moldovenilor care vor beneficia de ajutor pentru perioada rece a anului
  • Deputații au votat un proiect de lege care prevede retragerea din circuitul agricol a cinci hectare de teren pentru construirea spitalului regional Bălți
  • Serghei Lavrov: Occidentul a pus ochii pe Republica Moldova. Poate avea rolul „următoarei Ucraine”
  • VIDEO // Adolescenta care a bătut cu bestialitate o minoră într-un apartament din Capitală, identificată de Poliție
  • Rusia recunoaște că a „mobilizat ilegal”. Peste 9 000 de oameni, printre care și bolnavi, ar fi fost trimiși de pe front înapoi acasă
  • Un bărbat din Dondușeni, furat de oaspeții pe care i-a primit în casă
  • VIDEO. Cinci tineri – prinși de poliție. Momentul în care sunt reținuți la o stație PECO din Chișinău
  • Și-a primit sentița! Câți ani va sta la închisoare șoferul de tir, care a încercat să scoată din țară droguri
  • Blindatele Bradley, trimise spre Ucraina. Este primul transport de vehicule de luptă pe care SUA îl furnizează