Știrinews.24.md
6 Ianuarie 2023, 17:07
76

Gianluca Vialli a murit. Fostul internațional italian care a jucat la Juventus, Chelsea și Sampdoria avea 58 de ani

Gianluca Vialli a murit. Fostul internațional italian care a jucat la Juventus, Chelsea și Sampdoria avea 58 de ani

Fostul atacant italian Gianluca Vialli a murit la vârsta de 58 de ani, după ce a renunțat de curând la funcția de șef al delegației naționalei Italiei pentru a urma un tratament împotriva unui cancer la pancreas, informează libertatea.ro.

„Lumea fotbalului este în doliu: a murit Gianluca Vialli!”, a titrat  Gazzetta dello Sport, în timp ce Corriere dello Sport a notat: „Ciao, Stradivialli. Odihnește-te în pace!”.

„Ne-ai dat atât de mult, ți-am dat atât de mult: da, a fost dragoste, reciprocă, infinită. O iubire care nu va muri astăzi odată cu tine. Vom continua să te iubim și să te adorăm pentru că – după cum bine știi – ești mai bun decât Pelé”, a transmis Sampdoria, clubul la care Vialli a cunoscut consacrarea fotbalistică.

S-a reunit în ultima perioadă în echipa Italiei cu antrenorul principal, Roberto Mancini, fostul său partener de atac de la Sampdoria, iar Vialli spera că își va putea relua rolul la națională. Gianluca Vialli a fost diagnosticat cu cancer pancreatic în 2017 și a fost supus radioterapiei și chimioterapiei în noiembrie 2018. Inițial, el a anunțat că s-a vindecat în aprilie 2020, dar în decembrie 2021, boala a revenit.

Explicând decizia sa de a renunța la naționala Italiei, Vialli a spus pe 14 decembrie: „Scopul este să-mi folosesc toate energiile psiho-fizice pentru a-mi ajuta corpul să depășească această fază a bolii, pentru a putea face față noilor aventuri de îndată ce e posibil”.

Gianluca Vialli este căsătorit cu Catheryn, o englezoaică alături de care are două fiice, Olivia și Sofia, care i-au fost alături în acești ani grei.

publika.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Așa-numitul „congres al deputaților de toate nivelurile” din Tiraspol a adoptat o rezoluție prin care cere Rusiei să protejeze regiunea transnistreană de pretinse „presiuni ale Chișinăului”
  • Zeci de persoane au murit după ce un autobuz a căzut de pe un pod. Unde s-a întâmplat tragedia
  • Serviciul Vamal va avea propriul „Centru de analiză de risc și inteligență” pentru a reduce timpul de așteptare la vamă și riscul de contrabandă
  • Premii de până la 3 mln lei pentru sportivii care vor demonstra performanță la Olimpiadă
  • Ministerul Apărării a respins informațiile despre o nouă dronă care ar fi survolat spațiul aerian al Republicii Moldova
  • O femeie a rămas fără pașaport și a fost impusă să se prostitueze în Dubai. Individa care a dus-o, condamnată
  • Primarul de Boldurești, Nicanor Ciochină, care a tamponat mortal un adolescent de 14 ani, plasat în arest preventiv
  • Cinci ani de închisoare pentru un individ care a violat o copilă de 14 ani; Consumase împreună droguri
  • Lilian Carp: Referendumul privind aderarea R. Moldova la UE va avea succes
  • Procurorii PCCOCS cer 30 de zile de arest preventiv în privința primarului de Boldurești, care a tamponat mortal un minor