Știrinews.24.md
24 Ianuarie 2023, 14:14
35

Germania: Aliații Ucrainei pot începe să formeze ucraineni pentru a folosi tancuri de tip Leopard

Germania: Aliații Ucrainei pot începe să formeze ucraineni pentru a folosi tancuri de tip Leopard

”Am încurajat în mod expres țările partenere care au tancuri (de tip) Leopard pregătite să fie desfășurate să antreneze forțele ucrainene pe aceste tancuri”, anunță ministrul german, la Berlin, într-o conferință de presă comună cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, scrie G4Media.

Germania va susține Ucraina ”să câștige” războiul împotriva Rusiei, a subliniat Boris Pistorius.

”Noi susținem Ucraina pentru ca să nu piardă și pentru ca ea să câștige acest război împotriva Rusiei”, sublinia el într-un interviu acordat ZDF.

”Germania face pentru asta mai mult decât orice alt aliat, cu excepția Statelor Unite”, insista ministrul.

Guvernul german se află în centrul unor presiuni tot mai mari, pentru a-și autoriza aliații din cadrul NATO să livreze Ucrainei tancuri grele de tip Leopard, de fabricație germană, cerute de către KIev pentru a lupta împotriva armatei ruse.

”Înțeleg îngrijorările și temerile prietenilor ucraineni. Germania are o responsabilitate și un rol speciale”, recunoaște Boris Pistorius. Însă ”trebuie să ne gândim cu atenție la ceea ce putem să facem”, subliniază el.

Polonia și Finlanda au propus să livreze Ucrainei tancuri de tip Leopard pe care le dețin, însă au nevoie de acordul oficial al berlinului în vederea unei reexportări. Varșovia a sporit presiunile și a anunțat că a transmis o cerere oficială Berlinului în acest sens și a dat totodată asigurări că este pregătită să treacă peste unda verde a vecinului său, în continuare indecis.

”Germania a primit deja cererea noastră de a accepta transferul de tancuri (de tip) Leopard 2 Ucrainei”, a anunțat pe Twitter ministrul polonez al Apărării Mariusz Blaszczak.

radiochisinau.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Acord ratificat: Moldova va beneficia de un împrumut de 25 de mil. de euro de la BERD pentru gestionarea deșeurilor solide
  • Încă o palmă pentru "Apă - Canal Chişinău". Premier Energy spune că nu e responsabilă de deconectările de apă
  • Votat în prima lectură: Numărul moldovenilor care vor beneficia de ajutor pentru perioada rece a anului
  • VIDEO Pentru a marca 1 an de război, UE pune în aplicare al 10-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei
  • Deputații au votat un proiect de lege care prevede retragerea din circuitul agricol a cinci hectare de teren pentru construirea spitalului regional Bălți
  • Procurorii au cerut mandate de arestare pentru cele trei persoane publice din administrația locală Călărași
  • Standarde minime de calitate conform cărora vor activa centrele de zi pentru îngrijirea copiilor cu vârsta de 4 luni-3 ani, au fost aprobate de către Guvern
  • SUA se pregătesc să trimită în Ucraina rachete pentru lansatoarele HIMARS cu rază de acțiune de două ori mai mare decât acum
  • Un teren de 5 hectare va fi alocat pentru construcția Spitalului Regional Bălți
  • Maia Sandu, cu distincții pentru mai mulți primari: „Viața localităților din R.Moldova trebuie să se schimbe în bine!”