Știrinews.24.md
19 Ianuarie 2024, 19:14
349

Gata cu calificativele și evaluările la două discipline din clasele primare. Cum vor fi apreciați elevii

Gata cu calificativele și evaluările la două discipline din clasele primare. Cum vor fi apreciați elevii

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a anunțat că a modificat Metodologia privind evaluarea criterială prin descriptori în învățământul primar. Astfel, rezultatele elevilor claselor I-IV-a la disciplinele „Educația moral-spirituală” și „Dezvoltarea personală” vor fi apreciate prin cuvinte încurajatoare.

De asemenea, au fost excluse evaluările sumative și evaluările formative în etape la disciplinele menționate anterior, pentru elevii claselor primare.

„Aprecierea rezultatelor elevilor la aceste discipline se va face prin cuvinte încurajatoare, fără înregistrare în catalogul școlar”, menționează MEC.

O altă noutate frumoasă pentru profesori este că portofoliile performanțelor școlare ale elevilor nu mai sunt obligatorii, întocmirea lor rămânând la discreția cadrelor didactice.

De asemenea, tabelul performanțelor școlare a fost simplificat, reducându-se de la patru la o pagină. MEC a precizat că: „Formatul, completarea, păstrarea și transmiterea acestuia către părinții/tutorii copiilor va fi decisă de fiecare instituție de învățământ în parte”.

În procesul de revizuire a Metodologiei evaluării criteriale prin descriptori în învățământul primar au fost consultate opiniile a peste 3000 de cadre didactice din întreaga țară, prin aplicarea unui chestionar online cu referire la #debirocratizarea activității cadrului didactic din învățământul primar.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

diez.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Începe testarea materialelor de examen pentru elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal
  • O tânără din raionul Ocnița, anunțată dispărută de două zile
  • La Bubuieci se desfășoară alegeri repetate; Șase persoane candidează la funcția de primar
  • Riscurile atacurilor cibernetice, discutate la Chișinău; Două instituții noi au fost lansate în R. Moldova
  • VIDEO // Incendiu în incinta USM. Au ars două uși ale Centrului de Informare și Documentare NATO
  • Șoferii pot comanda online și primi instantaneu, în format electronic, două extrase din Registrul de Stat al Vehiculelor
  • Elevii cu nota medie mai mică de 6 ar putea să nu mai fie admiși la liceu. Ministrul educației: „Ne pare că totuși nu este prea mult”
  • Poliția solicită ajutor pentru a-l găsi pe un bărbat care a dispărut acum două săptămâni
  • R. Moldova va primi un împrumut în valoare de 150 de milioane de euro din partea BERD pentru reabilitarea a două drumuri naționale
  • Metodologia privind evaluarea în învățământul primar a fost modificată