Știrinews.24.md
25 Martie 2024, 16:24
76

FOTO: Un bărbat prins în zona de frontieră cu un microbus ticsit cu țigări de contrabandă; Urmau să ajungă pe piețile din UE

Poliția de frontieră informează că în urma verificării unei informații operative, în apropierea frontierei moldo-ucrainene a fost depistat un automobil în care erau transportate 60 000 de țigarete, fără documente legale de provenienţă. Lotul de țigări urma să ajungă pe piaţa neagră din UE.

În contextul cercetărilor, efectuate de către Secția de investigare criminalitate transfrontalieră a Direcției regionale Nord, a fost posibilă înregistrarea cazului și reținerea unei persoane în flagrant delict.

La 20 martie, la distanța de 800 metri de la frontiera cu Ucraina a fost oprit în trafic un automobil cu numere de înmatriculare moldovenești. La volanul mijlocului de transport a fost identificat un șofer din R.Moldova, în vârstă de 65 de ani.

Acționând în baza unor informații cu caracter special de investigații, polițiștii de frontieră au dispus efectuarea controlului amănunțit asupra mașinii. Ca rezultat, în portbagaj și în salon au fost depistate mai multe cutii cu ţigări, cu timbre de acciz autohton. Pentru cantitatea de 60 000 de țigări, șoferul nu a putut prezenta acte de provenienţă.

Suplimentar, ofițerii de investigație au stabilit faptul că șoferul respectiv face parte dintr-o grupare specializată în contrabandă cu produse de tutungerie peste frontiera de stat, prin eludarea controlului vamal. Acesta acționa în regiunea de nord a Republicii Moldova.

Lotul de țigări a fost ridicat, în prezent, polițiștii de frontieră anchetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

S
jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • FOTO: Poliția solicită ajutorul cetățenilor; O tânără din Orhei a urcat într-un automobil și nu s-a mai întors acasă
  • În atenția călătorilor! Cozi lungi la PTF Sculeni, ieșire din R. Moldova. Poliția de Frontieră vine cu recomandări
  • Contrabandă cu 180 000 de dolari din Ucraina // Organizatorul schemei a fost reținut
  • Evitați zona! Traficul rutier va fi suspendat timp de o lună pe o stradă din capitală
  • Un cetățean străin a încercat să corupă o polițistă de frontieră
  • VIDEO // Un moldovean și ucrainean, anunțați în căutare de autoritățile R. Moldova, reținuți de polițiștii de frontieră
  • Lua sume impunătoare de bani pentru a transporta cetățeni ucraineni în R. Moldova. Un bărbat, condamnat pentru organizarea migrației ilegale
  • A cerut 1000 de euro pentru un permis de conducere. Un bărbat din Cantemir, reținut de CNA
  • FOTO MÂNDRIE pentru R. Moldova: Ana-Maria Vaculovschi a cucerit medalia de bronz la Cupa Mondială de sambo
  • FOTO / Accident grav la Fălești: Trei bărbați au fost descarcerați de salvatori; Unul a murit