Știrinews.24.md
27 Noiembrie 2023, 14:12
76

FOTO: Sute de mașini tractate din nămeți; 139 de localități rămân în beznă, mai multe drumuri din țară încă sunt blocate

FOTO: Sute de mașini tractate din nămeți; 139 de localități rămân în beznă, mai multe drumuri din țară încă sunt blocate

Salvatorii și pompierii din Republica Moldova au intervenit în 182 situații de urgență în ultimele 24 de ore. Preponderent misiunile salvatorilor și pompierilor au fost concentrate pentru deblocarea mijloacelor de transport înzăpezite în urma condițiilor meteo nefavorabile.

Peste 300 mijloace de transport au fost tractate de salvatori de pe trasee din Cahul, Căușeni, Basarabeasca, Leova, Dubăsari și Ialoveni, iar 774 de persoane au fost ajutate să fie în siguranță.

Intervenția angajaților IGSU a fost necesară și pentru deblocarea a 7 ambulanțe în care se aflau 20 de persoane, dar și 8 autobuse cu 99 de oameni.

Totodată, salvatorii au întreprins 4 misiuni pentru furnizorii de energie electrică, pentru ca aceștia să poată ajunge la locurile destinate și a restabili energia electrică.

Conform informației oferite de distribuitorii de energie electrică, către dimineața zilei de 27 noiembrie mai rămân parțial deconectate de la curentul electric 139 de localități din 14 raioane. De către echipele specializate sunt întreprinse măsuri necesare pentru restabilirea consumatorilor.

Conform Administrației de Stat a Drumurilor, în ultimele 24 de ore, la lucrări de curățare a zăpezii de pe partea carosabilă și împrăștierea materialului antiderapant, preponderent în centrul și sudul țării au fost implicate 460 unități de tehnică și 466 muncitori, fiind împrăștiate circa 4383 tone de material antiderapant

În dimineața zilei de astăzi, către ora 6:00, mai erau blocate 13 sectoare de drumuri în raioanele Comrat, Cimișlia, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Cantemir, Basarabeasca, Traclia, Dubăsari, Căinari, Criuleni, Ialoveni, Căușeni și Cahul. La moment pe traseele din republică se circulă în condiții de iarnă.

„IGSU continuă să monitorizeze situația în țara în urma ninsorilor abundente. În acest context salvatorii repetat îndeamnă cetățenii să evite deplasare fără necesitate pe trasee naționale. În condiții meteorologice nefavorabile autovehiculele trebuie adaptate la condiții de iarnă și dotate cu pneuri corespunzătoare. În caz de deplasare urgentă, conducătorii auto trebuie să fie prudenți și să păstreze în portbagajul mașinii nisip, lopată și lanțuri, dar și să țină bateria telefonului încărcată. În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112”, informează IGSU.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • La Președinție sunt expuse fotografiile jurnaliștilor Viorica Tataru și Andrei Captarenco pentru a comemora doi ani de război în Ucraina
  • Pregătiri pentru alegerile locale din 8 localități ale R. Moldova. CEC prezintă datele despre alegători
  • FOTO // Colete din Belarus, cu ciuperci și 720 de capsule cu suplimente cu efect psihotrop
  • Încă o medalie pentru Republica Moldova la Campionatul European de lupte feminine
  • Dorin Recean, către agricultori: ”Blocarea drumurilor nu va aduce mai multe subvenții și alocări din partea Guvernului pentru agricultură”
  • (foto Protest la Ambasada Rusiei de la Chișinău în memoria lui Navalnîi. Unul dintre manifestanți și-a ars pașaportul rusesc
  • Drumul înspre vama Leușeni, blocat din cauza fermierilor care protestează
  • Comisia Vetting va evalua integritatea etică și financiară a cel mult doi candidați la funcția de procuror general
  • Permise de conducere false // INI și „Fulger” au descins cu percheziții la mai multe școli auto din sudul R.Moldova
  • Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, la București: „Relațiile noastre sunt mai puternice ca niciodată”