Știrinews.24.md
31 Ianuarie 2024, 21:39
97

FOTO | Expoziția „Fabricat în Moldova” a fost inaugurată la Chișinău

Textile, bijuterii, produse cosmetice, vin și fructe, oportunități de angajare și de a întâlni producătorii locali și internaționali – sunt prezente în cadrul celei mai mari expoziții de încurajare a producătorilor autohtoni – „Fabricat în Moldova”.

FOTO | Expoziția „Fabricat în Moldova” a fost inaugurată la Chișinău

Așteptările producătorilor sunt aceleași ca și la edițiile precedente: fidelizarea consumatorului și recunoașterea calității produselor: „Așteptările ca de obicei, în primul rând prezentarea produselor, și degustarea consumatorilor a ceea ce avem, ceea ce producem: fructe uscate și băuturi alcoolice. Fructele uscate le exportăm în toate țările UE, SUA și Canada”.

FOTO | Expoziția „Fabricat în Moldova” a fost inaugurată la Chișinău

„Avem și veste, și papuci, și brâuri, și pielicele, adică blănițe, covoare, tălpici. Căciuli”.

Prezent la expoziție, premierul Dorin Recean, a declarat în exclusivitate pentru Radio Chișinău că evenimentul este cea mai mare platformă de promovare a producătorilor autohtoni, și o oportunitate foarte bună pentru agenții economici din alte țări să cunoască potențialul economic al Republivii Moldova și să facă schimb de experiență.

FOTO | Expoziția „Fabricat în Moldova” a fost inaugurată la Chișinău

„În Rep. Moldova există inovație, există oameni întreprinzători, și iată ei vin aici, se expun, fac schimb de experiență, și corespunzător se ajută reciproc, fie să iasă pe piețe externe, fie să își îmbunătățească performanța pe piața locală. Noi suntem foarte norocoși într-un fel pentru că România ne ajută foarte mult în acest proces de a scoate produsele noastre în exterior. Comerțul cu România a crescut foarte mult, și noi suntem recunoscători și Guvernului, și agenților economici din România care consideră să vină aici, să investească, sau să găsească produse și servicii calitative aici”, transmite Dorin Recean.

FOTO | Expoziția „Fabricat în Moldova” a fost inaugurată la Chișinău

„Problema cea mai mare este lipsa forței de muncă calificată, dar, reieșind din ce avem, încercăm să facem o producere acasă”

FOTO | Expoziția „Fabricat în Moldova” a fost inaugurată la Chișinău

Expoziția „Fabricat în Moldova” va cuprinde mai multe conferințe și întâlniri cu instituții specializate. Vor fi abordate aspecte ale activității economice, precum promovarea resurselor umane. Totodată, vor avea loc și întâlniri cu producători din Italia, Macedonia, România, a declarat la inaugurarea expoziției directorul Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

FOTO | Expoziția „Fabricat în Moldova” a fost inaugurată la Chișinău

„În cadrul expoziției FABRICAT ÎN MOLDOVA avem un program de afaceri bine chibzuit, astfel încât să punem față în față antreprenorii din Rep. Moldova și delegațiile oficiale din China, Italia, Polonia, Macedonia de Nord și Franța care vin să facă astăzi cu Rep. Moldova”, spune Sergiu Harea.

Expoziția se va încheia pe 4 februarie.

radiochisinau.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Maia Sandu, la Forumul femeilor: „Să fim generația de femei care aduce UE în R. Moldova”
  • VIDEO: Doi ucraineni au încercat noaptea trecută să intre ilegal în Moldova
  • Percheziții la spitalul raional Leova: Au fost ridicați 6500 de euro și 27 de mii de lei, bani luați ilegal de la pacienți
  • Stoianoglo a fost demis legal de președintă: Decizia Curții Constituționale după sesizarea unor deputați comuniști
  • Din nou după gratii: Șeful Interpol de la Chișinău revine în penitenciar. Decizia Curții de Apel
  • Premieră pentru Republica Moldova: 13 polițiști și carabinieri din țară au fost detașați pentru securizarea JO 2024
  • /ULTIMA ORĂ/ Cod roșu de caniculă în aproape toată Moldova! Harta zonelor cu temperaturi de circa +40°C
  • Declaraţia finală a summitului NATO menţionează importanţa strategică a regiunii Mării Negre şi sprijinul pentru Republica Moldova
  • Ultima oră! Cauza penală pe fostul Procuror General, Alexandr Stoianoglo, și 3 procurori PCCOCS, prin care l-au eliberat pe Veaceslav Platon, a fost deblocată
  • Aprobat de Guvern: Permisele de conducere emise în Moldova și Franța, recunoscute reciproc