Știrinews.24.md
25 Ianuarie 2023, 14:54
119

FOTO // Asociația Investitorilor din România în R. Moldova, la 5 ani de la înființare. Evenimentul, marcat la Chișinău

FOTO // Asociația Investitorilor din România în R. Moldova, la 5 ani de la înființare. Evenimentul, marcat la Chișinău

La 5 ani de la înființarea Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova membrii, înalții demnitari și oaspeți au fost prezenți la o ceremonie de marcare a acestui eveniment. Printre invitații de onoare au fost ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu, secretarul de Stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova din cadrul Guvernului României, Adrian Dupu, prim-ministrul Natalia Gavrilița, precum și mai mulți deputați, miniștri și oameni de afaceri.

Excelența sa, ambasadorul Cristian-Leon Țurcanu a menționat că membrii Asociației Investitorilor din România reprezintă un reper pentru business-ul din România, interesat să investească și să se dezvolte în R. Moldova, creând totodată locuri de muncă pentru cetățenii de pe acest mal al Prutului.

A fost o onoare să marcăm această aniversare alături de Natalia Gavrilița, Dumitru Alaiba, Sergiu Prodan, Adrian Dupu și alți distinși invitați și prieteni. România este principalul investitor în R. Moldova și România este principalul partener comercial al R. Moldova. România continuă să investească pentru un viitor prosper al cetățenilor din R. Moldova”, a declarat Cristian-Leon Țurcanu.

Acest lucru a fost susținut și de către demnitarul român, Adrian Dupu. Secretarul de Stat al DRRM a menționat că în 5 ani de activitate, Asociația Investitorilor din România a demonstrat că este un partener de bază atât pentru investitorii români cât și pentru autoritățile moldovenești.

M-am bucurat să pot sărbători acest eveniment la Chișinău, alături de Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița PM, ES Cristian-Leon Turcanu, ambasadorul României la Chișinău, miniștrii Dumitru Alaiba și Sergiu Prodan, colegi din Guvernul României și numeroși invitați de seamă. Am transmis, în mesajul meu, aprecierea pentru buna colaborare dintre Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova și AIR cât și pentru implicarea membrilor Asociației în proiecte culturale și sociale.

Investitiile directe ale membrilor AIR reprezintã peste 50% din investițiile străine directe în Republica Moldova în ultimii 10 ani iar companiile românești prezente pe piața moldovenească au creat peste 10.000 de locuri de muncã și au o cifră de afaceri totală de aproape un 1 miliard de euro”, a subliniat Adrian Dupu.

În context, oficialul a specificat că România este atât principalul partener economic al Republicii Moldova, cât și cel mai mare investitor.

Menționăm, că Asociaţia Investitorilor din România a fost formata din 12 companii la data de 24 ianuarie 2018. Asociația își propune să participe activ la dezvoltarea mediului invesțitional și de afaceri din Republica Moldova, aplicând experiența și compețentele membrilor săi care acționează, ca și companii de succes, atât în România cât și la nivel European.

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Acord ratificat: Moldova va beneficia de un împrumut de 25 de mil. de euro de la BERD pentru gestionarea deșeurilor solide
  • BREAKING NEWS: Premier Energy a început deconectarea Apă-Canal Chișinău de la curent, din cauza datoriilor
  • Contrabandă cu petrol destinat Serbiei, de circa 18 mil. lei: Procurorii au descins percheziții la mai multe adrese din Moldova
  • În Moldova au fost confirmate încă 16 cazuri de infectări cu Omicron și trei cazuri cu sublinia Kraken
  • Reacția MAEIE la declarațiile lui Lavrov: Moldova ca stat și moldovenii indiferent de preferințele politice sau geopolitice își doresc Pace, Libertate și Democrație
  • Serghei Lavrov: Occidentul a pus ochii pe Republica Moldova. Poate avea rolul „următoarei Ucraine”
  • FOTO // Război în Ucraina: 3 morți și 8 răniți, după ce rușii au bombardat azi-noapte un bloc de locuințe la Kramatorsk
  • Reprezentantul permanent al Parlamentului R. Moldova în Secretariatul Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI va fi rechemat
  • România mai aproape de R.Moldova. „Oprire unică” la PTF Leușeni-Albița
  • BREAKING NEWS: Aprobat de Guvern: Starea de urgență ar putea fi prelungită cu 60 de zile, în Moldova