Știrinews.24.md
21 Martie 2024, 12:09
102

Focar de rujeolă la un Centru de plasament temporar pentru refugiați din Chișinău. Încă patru cazuri, confirmate de ANSP

Focar de rujeolă la un Centru de plasament temporar pentru refugiați din Chișinău. Încă patru cazuri, confirmate de ANSP

Încă patru cazuri de rujeolă, inclusiv la un copil de 11 ani, au fost confirmate la un Centru de plasament temporar pentru refugiați din Chișinău, anunță ANSP. Alte cazuri cu suspiciune la rujeolă se află în proces de investigare.

Potrivit unui comunicat, toate persoanele care prezentau simptome asociate infecției rujeolice (febră, tuse, erupții cutanate) au fost spitalizate în instituții medicale specializate, unde primesc îngrijiri medicale.

Ancheta epidemiologică continuă, iar persoanele aflate în contact sunt supravegheate medical. Specialiștii ANSP continuă măsurile în focar pentru localizarea acestuia (monitorizarea contacților și identificarea activă a persoanelor bolnave).

De la începutul anului curent, în R. Moldova au fost confirmate prin diagnostic de laborator 16 cazuri de rujeolă, inclusiv 11 în focarul înregistrat la Centrul de plasament temporar pentru refugiați din municipiul Chișinău.

Rujeola este o boală extrem de contagioasă care poate duce la complicații grave, dar poate fi prevenită prin vaccinare. Vaccinarea se efectuează gratuit, la vârstele de 12 luni, 6-7 ani și 15-16 ani.

În contextul situației epidemiologice nefavorabile privind rujeola în Regiunea Europeană, ANSP se adresează către toată populație de a asigura vaccinarea tuturor copiilor nevaccinați contra rujeolei. Părinții copiilor care nu au beneficiat de vaccin la vârstele corespunzătoare, sunt îndemnați să se adreseze la instituțiile de asistență medicală primară, unde medicul de familie va propune o schemă individuală de vaccinare.

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Maia Sandu i-a acordat „Ordinul de Onoare” ambasadorului SUA la Chișinău, Kent Logsdon
  • Chișinău // Un medic condamnat pentru malpraxis, eliberat din sala de judecată
  • 13 partide din R. Moldova au semnat astăzi Pactul pentru Europa: „Este un eveniment istoric”
  • Focar de rujeolă la Sângerei. S-au îmbolnăvit 11 copii
  • Luptătoarea Irina Rîngaci a devenit campioană europeană pentru a treia oară
  • Hecenii „au rupt” scena talentelor din România, în cea de-a doua semifinală: Ansamblul s-a calificat în marea finală și va lupta pentru premiul de 120 mii euro
  • Mai multe șanse de viață pentru pacienții gravi. O nouă secție de Terapie Intensivă, inaugurată la Spitalul Clinic Republican
  • Persoanele fizice pot solicita restituirea sumei impozitului pe venit achitat sau reținut în plus pentru anul 2023
  • Cerințe noi pentru conducerea tractoarelor. MAIA vine cu precizări
  • Român arestat pentru trădare, după ce a trimis la Ambasada Rusiei de la București imagini cu obiective militare NATO