Știrinews.24.md
23 Ianuarie 2023, 17:45
45

Fără panică! Trageri de armă și deplasări de tehnică militară. Armata Națională anunță noi antrenamente

Fără panică! Trageri de armă și deplasări de tehnică militară. Armata Națională anunță noi antrenamente

Armata Națională anunță că va desfășura exerciții în toate garnizoanele militare și îndeamnă populația la calm și să nu speculeze pe seama antrenamentelor și deplasării planificate a tehnicii militare.

Exercițiile tactice sunt preconizate pentru perioada 24 ianuarie – 4 februarie curent, unde vor participa peste 400 de militari. Exercițiul tactic complex ține de executarea tragerilor de luptă din armamentul din dotare.

Aplicaţiile tactice cu deplasarea tehnicii militare se vor desfăşura la poligoanele din toate garnizoanele militare și au ca scop evaluarea capacităţilor şi deprinderilor practice ale militarilor în termen şi pe contract.

Conform scenariului, ofițerii, sergenții și soldații vor executa și alte misiuni de instruire, cum ar fi acordarea primului ajutor medical în condiţii reale, antrenamente la protecţia chimică (CBRN) şi altele.

Antrenamentele sunt organizate în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2023 și nu au nici o legătură cu situația de securitate din regiune.

Pe parcursul desfășurării exercițiului tactic, coloanele de vehicule militare implicate în antrenamente se vor deplasa pe traseele naționale din nordul, centrul și sudul țării.

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Mâine, benzina și motorina vor fi mai ieftine. ANRE anunță noile prețuri la carburanți
  • Comisia Pre-Vetting anunță rezultatul evaluării a patru candidați judecători la funcții în CSM
  • LNM, cea mai dinamică loterie națională din Europa în 2022 – se datorează activității fenomenale a partenerului său
  • Ultima zi din ianuarie vine cu ieftiniri la motorină. ANRE anunță cât vor costa mâine carburanții
  • ANRE anunță că motorina se ieftinește. Ce se întâmplă cu prețul benzinei
  • Comisia Pre-Vetting anunță primele decizii privind candidații non-judecători la funcții în CSM, înaintați de Parlament
  • Armata Națională NU desfășoară aplicații cu implicarea medicilor civili. Falsul apărut în mediul online, dezmințit de Ministerul Apărării
  • Ceban: Riscul ca orașul Chișinău să rămână fără apă este foarte mare în continuare
  • Ceban anunță că locuitorii capitalei ar putea rămâne fără apă din cauza datoriilor ACC la energia electrică: „Mirosul urât va reapărea”
  • Fostul deputat Vladimir Andronachi va compărea în fața instanței. Procurorii anunță că au terminat urmărirea penală