Știrinews.24.md
3 Octombrie 2022, 15:12
68

Expoziție a construcțiilor ilegale, inaugurată de PAS: „Ceban adună bani pentru partid prin protejarea schemelor imobiliare”

Expoziție a construcțiilor ilegale, inaugurată de PAS: „Ceban adună bani pentru partid prin protejarea schemelor imobiliare”

O expoziție a construcțiilor ilegale din municipiul Chișinău a fost inaugurată în scuarul Europa din centrul capitalei. Autoarea expoziției, Zinaida Popa, vicepreședinta fracțiunii PAS, afirmă că expoziția are scopul de a atrage atenția locuitorilor mun. Chișinău, dar în special Primăriei Municipiului Chișinău, la fenomenul construcțiilor ilegale, o problemă cronică care stă la baza mai multor nereguli și incomodități create pentru fiecare din noi.

Potrivit consilierei PAS, ambuteiajele din oraș, lipsa locurilor de parcare, murdăria, lipsa locurilor în grădinițe și școli, transportul public supraaglomerat sunt rezultatul construcțiilor ilegale susținute de primarul Ion Ceban.

„Recent, Ceban vorbea la un eveniment despre posibilități de amenajare a infrastructurii sociale din Chișinău. Cuvinte voluptoase despre cum poate fi cândva. Cum putem să vorbim despre un oraș confortabil în condițiile în care el este total inconfortabil? Părinții se confruntă și se trezesc că nu au unde duce copii la grădinițe, nu au terenuri de joacă corespunzătoare la numărul de locatari. De ce? Pentru că așa se avizează proiectele de primărie, nu au suficiente locuri de parcare, de zone verzi nici nu mai vorbim, dar în schimb avem blocuri peste blocuri fără un confort minim necesar în preajmă.” a spus Zinaida Popa, vicepreședinta fracțiunii PAS din CMC.

Ea a adăugat că, de multe ori, familiile din Chișinău, din neștiință, au ajuns în situații neplăcute și au fost mințite de unele companii de construcții, când au dat bani pentru locuințe în blocuri locative ilegale.

„Acest lucru continuă și la momentul actual, iar primarul Ion Ceban cochetează cu unele companii de construcții, oferindu-le autorizații deși instanțele de judecată au constatat ilegalitățile.(...) Cu regret, Ion Ceban nu a făcut nimic pentru a opri construcțiile ilegale, chiar dacă cadrul legal a fost elaborat. Ba mai mult, acesta adună bani pentru partid prin protejarea schemelor MAFIEI IMOBILIARE, face parteneriate cu proprietarii companiilor de construcții și închide ochii la ilegalitățile din domeniul construcțiilor în Chișinău” a mai spus Zinaida Popa.

Primarul capitalei nu a comentat deocamdată acuzațiile vicepreședintei fracțiunii PAS din CMC

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Un tânăr din România, prins cu permis de conducere italian fals; Ar fi achitat 350 de euro intermediarilor
  • Guvernul a aprobat Bugetul de Stat pentru anul 2023 la doar câteva ore după ce a fost supus consultării
  • Zece școli din Republica Moldova vor fi dotate cu echipament performant pentru studii aprofundate în domeniul IT
  • Dosarul finanţării ilegale a PSRM: ex-deputata Alla Dolinţa, pusă sub învinuire
  • Banca Europeană de Investiții va oferi un împrumut adițional în valoare de 100 de milioane de euro pentru reparația drumurilor din R. Moldova
  • În atenția viitorilor conducătorilor de vehicule! Examenul practic pentru obținerea permisul de conducere la câteva categorii este sistată
  • Președintele Maia Sandu a primit Distincția Madeleine K. Albright pentru Democrație
  • Biroul de reintegrare salută eliberarea lui Horjan: Vom insista pentru eliberarea tuturor persoanelor deținute ilegal
  • Salvat ca prin minune. Un bărbat de 61 de ani, electrocutat la locul de muncă, resuscitat de medici
  • Benzina a ajuns la 24 lei per litru. ANRE prezintă prețurile plafon la carburanți pentru joi, 8 decembrie