Știrinews.24.md
10 Iunie 2024, 14:19
101

Ex-deputatul moldovean, arestat în SUA, a plătit 10.000 de dolari ca să fie eliberat. Procurorii se tem va fugi

Ex-deputatul moldovean, arestat în SUA, a plătit 10.000 de dolari ca să fie eliberat. Procurorii se tem va fugi

Ex-deputatul moldovean Vadim Vacarciuc, arestat în SUA pentru uz neautorizat a identității altei persoane, a fost eliberat pe cauțiune. El ar fi plătit 10.000 de dolari drept garanție instanței.

În aceleași condiții a fost eliberat și al doilea moldovean, Ivan Bordian, reținut împreună cu fostul parlamentar, conform wxow.com. Cei doi nu au dreptul să folosească ATM-urile, să se apropie de rețeaua de magazine Kwik Trip și au trebuit să își predea pașapoartele pentru perioada procesului.

Procurorii, însă, se tem că Vacarciuc ar putea fugi din Statele Unite ale Americii. Conform lor, acesta are legături la nivel guvernamental în Moldova și ar exista risc sporit să părăsească teritoriul american.

Vacarciuc are 51 de ani și a fost reținut miercuri dimineața. Împreună cu el, polițiștii americani l-au arestat și pe un alt moldovean, în vârstă de 32 de ani.

În Republica Moldova, fostul parlamentar a fost vicepreședinte al Federației de Haltere și deputat în perioada guvernării democrate. El a făcut parte din fracțiunea Partidului Liberal-Democrat Reformator și a fost membru al Comisiei Apărare și Securitate Publică.

Vadim Vacarciuc a participat de patru ori la jocurile olimpice și deține cel puțin patru medalii obținute la campionate europene și mondiale la atletică, dar a fost implicat în scandaluri referitoare la doping.

realitatea.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Ultima oră! Cauza penală pe fostul Procuror General, Alexandr Stoianoglo, și 3 procurori PCCOCS, prin care l-au eliberat pe Veaceslav Platon, a fost deblocată
  • Un moldovean dat în căutare internațională pentru tâlhărie și omor, extrădat din Austria
  • Un moldovean, confirmat cu malarie: Tocmai s-a întors dintr-o călătorie
  • În grădinițele din 15 localități vor fi deschise grupe de creșă; Suma investițiilor se ridică la peste 2 milioane de dolari
  • R. Moldova va primi asistență de la FMI, echivalentă cu circa 160 milioane de dolari
  • Jurnalistul rus, reținut la Tiraspol, a fost eliberat! Precizările Chișinăului
  • Un moldovean, reținut după ce a oferit „servicii de taxi” contra 7 mii de dolari la șapte ucraineni, ajunși ilegal în Transnistria: Bărbatul era în căutare
  • Banca Mondiala ofera 40 de milioane de dolari, suport pentru refugiați și pentru consolidarea rezilienței R. Moldova
  • Președinta Elveției îi promite lui Putin că nu va fi arestat în această țară dacă va veni la negocieri de pace pentru Ucraina
  • Țările G7 au ajuns la un acord pentru a acorda Ucrainei 50 miliarde dolari din utilizarea activelor ruse îngheţate