Știrinews.24.md
25 Noiembrie 2022, 8:39
125

Energia electrică s-ar putea scumpi din nou. Premier Energy solicită majorarea tarifului cu 25%

Energia electrică s-ar putea scumpi din nou. Premier Energy solicită majorarea tarifului cu 25%

Energia electrică ar putea din nou să se scumpească. Compania Premier Energy a depus o solicitare la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) prin care solicită majorarea tarifului până la 6.38 de lei sau cu 25 %. Tariful ar putea crește și pentru consumatorii din nordul țării.

 În solicitarea depusă către ANRE Operatorul de Distribuție Premier Energy menționează că la bază se află „necesitatea de ajustare a veniturilor reglementate de furnizare a energiei electrice în legătură cu majorarea recentă a tarifelor de distribuție, costurile înregistrate pentru dezechilibre pentru luna iunie curent, precum și vânzările mai mici de energie”, se arată în comunicatul operatorului de distribuție.

Premier Energy solicită ANRE să aprobe noi prețuri ale energiei electrice, ceea ce va impune o ajustare în creștere cu 1,4 lei kW/h a tarifelor pentru consumatorii din centrul și sudul țării. Pentru ei tarifele ar putea crește până la 6.38 de lei kW/h sau cu 25 %.

Ar putea crește și tarifele pentru consumatorii din nordul țării. FEE Nord solicită ANRE aprobarea unor prețuri majorate ce ar pute induce la o creștere a tarifului până la 5.68 lei kW/h. Actualizarea prețurilor reglementate, potrivit FEE Nord a fost solicitată pentru acoperirea costurilor și cheltuielilor determinate de majorarea cu 62% a tarifelor de distribuție a energiei electrice, micșorarea volumului de energie electrică furnizat în lunile octombrie și noiembrie.

Ultima scumpire a energiei electrice a avut loc la începutul lunii noiembrie, iar penultima majorare de tarif a fost în luna octombrie.

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Criza energetică din R. Moldova, discutată de Maia Sandu și Secretarul de Stat pentru Energie al SUA, Jennifer Granholm
  • DOC // Președintele raionului Florești, la un pas de a fi demis. Ștefan Paniș ar putea rămâne fără 2 milioane lei, obținuți ilegal
  • Șefa statului solicită Guvernului să prezinte opțiunile de reorganizare a sectorului energetic
  • ANRE va ajusta prețul la energia electrică în termen de trei zile lucrătoare
  • Spînu: CSE a dispus revederea tarifului la energie chiar din luna decembrie
  • ULTIMA ORĂ! Andrei Spînu: Comisia Situații Excepționale va cere ANRE micșorarea tarifului la energia electrică
  • Trei puncte de trecere a frontierei și-au sistat activitatea din cauza lipsei de energie electrică
  • Energia electrică s-ar putea ieftini din decembrie; Vicepremier: „Sunt premise reale pentru a avea un tarif în jur de 4 lei”
  • Producătorii autohtoni de energie electrică regenerabilă au intrat în grevă japoneză. Care sunt motivele
  • Producătorii de energie regenerabilă, în prag de faliment, fac apel la premier