Știrinews.24.md
26 Noiembrie 2023, 22:41
95

Elevii din Chișinău nu vor merge luni la școală. Lecțiile vor fi recuperate ulterior

Elevii din Chișinău nu vor merge luni la școală. Lecțiile vor fi recuperate ulterior

Comisia pentru Situații Excepționale Chișinău a luat decizia ca elevii din școlile din municipiul Chișinău, inclusiv școlile de artă, au mâine zi liberă, iar lecțiile vor fi recuperate ulterior.

Conform deciziei comisiei, fiecare instituție educațională va decide individual când și în ce mod vor recupera orele, pe parcursul anului.

Decizia CSE prevede că grădinițele vor activa. La fel, este recomandat ca angajații să nu fie penalizați dacă vin cu întârziere la muncă.

De asemenea, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, Ministerul Educației și Cercetării (MEC) recomandă autorităților publice locale să examineze posibilitatea suspendării procesului educațional în localitățile unde accesul la instituțiile de învățământ este îngreunat sau imposibil.

Aici puteți vedea când va avea loc vacanța de iarnă a elevilor și câte zile va dura.

Din cauza vântului puternic și a ninsorii, circa 149 de localități din raioanele de centru și sud ale țării sunt lipsite total sau parțial de energie electrică.

De asemenea, patru curse aeriene au fost anulate de pe Aeroportul Chișinău din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Poliția Republicii Moldova recomandă cetățenilor să evite pornirile la drum lung din cauza vremii de afară. Aici puteți vedea recomandările poliției.

Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat pentru perioada 25-27 noiembrie cod galben și portocaliu de lapoviță, ninsoare, viscol și ghețuș.

diez.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Începe testarea materialelor de examen pentru elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal
  • Aeroportul din Chișinău are un nou administrator
  • „Ultimele evoluții”. Responsabilul Kievului de diferendul transnistrean, în vizită la Chișinău, Tiraspol și Bruxelles
  • (foto Protest la Ambasada Rusiei de la Chișinău în memoria lui Navalnîi. Unul dintre manifestanți și-a ars pașaportul rusesc
  • Ambasadorul Ucrainei la Chișinău spune când vor fi deschise punctele de trecere a frontierei pe segmentul transnistrean
  • Un grup criminal organizat, cercetat de CNA pentru deposedarea Primăriei Chișinău de terenuri publice în valoare de 135 milioane de lei
  • Soldații căzuți în războiul din Afganistan, comemorați la Chișinău. Maia Sandu: Republica Moldova este împotriva războiului!
  • Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy, condamnat la un an de închisoare din care șase luni cu suspendare într-un dosar de corupție
  • VIDEO | Droguri în valoare de peste un milion de lei, depistate asupra unui pasager al cursei Odesa-Chișinău
  • VIDEO // Șapte tineri ar fi furat 31 de telefoane din magazine din Ialoveni și Chișinău; Prejudiciul – 350 de mii de lei