Știrinews.24.md
27 Martie 2023, 10:23
183

Două copile din Capitală, transportate la spital. S-au intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la un cazan defect

Două copile din Capitală, transportate la spital. S-au intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la un cazan defect

Două copile de 13 și 15 ani au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la un cazan defect, alimentat cu combustibil solid. Cazul a fost înregistrat ieri într-o locuință de pe strada Valea Trandafirilor din Capitală.

Potrivit reprezentanților IGSU, fetele au fost transportate la Institutul Mamei și Copilului. În prezent, starea acestora este satisfăcătoare.

Incendiu în încăpere nu s-a produs. Toate circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență reamintește cetățenilor despre necesitatea respectării regulilor de utilizarea a surselor de încălzit locuințele, cum ar fi cazanele, dar și sobele alimentate cu combustibil solid și gazos. Mai mult, pompierii îndeamnă oamenii să nu obtureze canalele de ventilare, să aerisească bine încăperile, iar pe timpul nopții să stingă focul din sobe.

Totodată, pentru evitarea intoxicației cu monoxid de carbon, persoanele sunt rugate să verifice sistematic starea cazanelor, sobelor și altor surse de încălzit, înainte de exploatare, iar în cazul în care depistează fisuri sau defecțiuni să le înlăture pentru a nu-și pune viața în pericol.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2023, din cauza intoxicațiilor cu monoxid de carbon au avut de suferit 65 de persoane, dintre care 32 de minori.

publika.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Atletul Ivan Siuris a obținut două medalii în cadrul Campionatului Internațional al României
  • Un băiat de 14 ani a decedat la spital, după ce s-a izbit cu bicicleta de un tractor, la Ștefan Vodă
  • TRAGEDIE ÎN CAPITALĂ. Un copil a murit strivit de o poartă de fotbal
  • Summitul CPE. NATO va apăra cerul Moldovei în următoarele două zile
  • Maia Sandu, de Ziua Internațională a Copilului: „Suntem datori să le asigurăm o copilărie fericită, în care fiecare copil e liber să-și realizeze potențialul”
  • Atenție: Circulație rutieră sistată pe unele străzi din capitală; Mai multe rute de troleibuz își modifică itinerarele
  • Mai multe centre comerciale și piețele din capitală nu vor lucra pe 1 iunie
  • Usatîi susține că mai multe companii vând gaz agenților economici, la un tarif de două ori mai mic. Premierul menționează că „Guvernul monitorizează această situație și va interveni”
  • Un apartament din capitală, cuprins de flăcări: Un tânăr a fost salvat la timp de pompieri
  • Accident grav la o benzinărie din Durlești: O bătrână a ajuns la spital, după ce mașina în care se afla s-a izbit în panou