Știrinews.24.md
26 Septembrie 2023, 14:36
103

Dosarul cu droguri de peste 2,5 milioane de lei: Alți patru suspecți, printre care și organizatorii schemei, reținuți

Dosarul cu droguri de peste 2,5 milioane de lei: Alți patru suspecți, printre care și organizatorii schemei, reținuți

Alte patru persoane, printre care și organizatorii schemei infracționale, au fost reținute în dosarul cu droguri de peste 2,5 milioane de lei.

Potrivit poliției, a fost reținut un bărbat de 33 de ani, locuitor al municipiului Chișinău, care activa în calitate de taximetrist, iar la comanda unei persoane din regiunea transnistreană a transportat o cantitate de 1200 de grame de amfetamină, ambalată în pachețele de tip zip-lock și camuflată într-o cutie de la alcool. Valoarea drogurilor depistate este estimată pe piața neagră la aproximativ 1 000 000 de lei.

Totodată, a fost reținut în flagrant un bărbat de 31 de ani, originar din Uzbekistan, care avea rolul de distribuire a drogurilor în ascunzișuri pe teritoriul municipiului Chișinău.

De asemenea, a fost încătușat organizatorilor schemei infracționale, un bărbat de 31 de ani, din regiunea transnistreană, împreună cu un cetățean al Ucrainei, în vârstă de 35 de ani. Ambii suspecți au fost reținuți pentru 72 de ore și urmează a fi cercetați penal pentru activitate legată de circulația ilegală a drogurilor. Oamenii legii au efectuat percheziții în automobilul cu care aceștia se deplasau, de unde au fost ridicate trei telefoane mobile și 7500 de euro, care se presupun a fi obținuți din activitatea infracțională. 

Amintim că, anterior, a fost reținut un tânăr de 29 de ani din Chișinău, fiind suspectat de comercializarea drogurilor prin intermediul aplicației „Telegram”.

riscă de la 7 până la 15 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

publika.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Guvernul va oferi 300 de mii de lei familiei moldoveanului care a decedat în Israel, în contextul atacului grupării Hamas de la începutul lunii octombrie
  • Se vrea în fruntea unui detașament care ar lupta în Ucraina, apoi în Moldova; Apatridul Kalinin, citat de PCCOCS
  • Localnicii din satul Aluatu nu și-au ales primarul. Peste 2 săptămâni, din nou alegeri
  • Curtea de Apel a menținut decizia instanței într-un dosar de spălare de bani. 28 milioane de lei vor fi confiscați în folosul statului
  • Franța va acorda R. Moldova un credit de 40 milioane de euro pentru fortificarea sectorului forestier
  • ARBI: 24 de milioane de lei sechestrate de instituție au fost transferate pe conturile trezoreriale ale agenției
  • COP28 // Peste 20 de state cheamă, într-o declarație comună, la triplarea capacităţilor de energie nucleară la nivel mondial până în 2050
  • Din 4 decembrie, Republica Moldova nu va mai putea exporta fructe și legume în Federația Rusă. Care este motivul
  • VIDEO: Un angajat al penitenciarului din Bălți, pe banca acuzaților după ce a încercat să livreze droguri unui deținut
  • Maia Sandu, mesaj de Ziua Națională a României: „România este iubită în Republica Moldova mai ales pentru lucrurile care ne unesc. Ne leagă trecutul, dar și mai mult ne leagă viitorul”