Știrinews.24.md
26 Septembrie 2023, 14:36
148

Dosarul cu droguri de peste 2,5 milioane de lei: Alți patru suspecți, printre care și organizatorii schemei, reținuți

Dosarul cu droguri de peste 2,5 milioane de lei: Alți patru suspecți, printre care și organizatorii schemei, reținuți

Alte patru persoane, printre care și organizatorii schemei infracționale, au fost reținute în dosarul cu droguri de peste 2,5 milioane de lei.

Potrivit poliției, a fost reținut un bărbat de 33 de ani, locuitor al municipiului Chișinău, care activa în calitate de taximetrist, iar la comanda unei persoane din regiunea transnistreană a transportat o cantitate de 1200 de grame de amfetamină, ambalată în pachețele de tip zip-lock și camuflată într-o cutie de la alcool. Valoarea drogurilor depistate este estimată pe piața neagră la aproximativ 1 000 000 de lei.

Totodată, a fost reținut în flagrant un bărbat de 31 de ani, originar din Uzbekistan, care avea rolul de distribuire a drogurilor în ascunzișuri pe teritoriul municipiului Chișinău.

De asemenea, a fost încătușat organizatorilor schemei infracționale, un bărbat de 31 de ani, din regiunea transnistreană, împreună cu un cetățean al Ucrainei, în vârstă de 35 de ani. Ambii suspecți au fost reținuți pentru 72 de ore și urmează a fi cercetați penal pentru activitate legată de circulația ilegală a drogurilor. Oamenii legii au efectuat percheziții în automobilul cu care aceștia se deplasau, de unde au fost ridicate trei telefoane mobile și 7500 de euro, care se presupun a fi obținuți din activitatea infracțională. 

Amintim că, anterior, a fost reținut un tânăr de 29 de ani din Chișinău, fiind suspectat de comercializarea drogurilor prin intermediul aplicației „Telegram”.

riscă de la 7 până la 15 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

publika.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Maia Sandu, la Forumul femeilor: „Să fim generația de femei care aduce UE în R. Moldova”
  • A intrat beat în apă și nu a mai ieșit: Un bărbat care se odihnea pe malul Nistrului s-a înecat în râu, la Răscăieți
  • SIS și MAI vor putea bloca site-urile care publică conținut cu caracter infracțional. Proiectul, votat în prima lectură
  • Ultima oră! Cauza penală pe fostul Procuror General, Alexandr Stoianoglo, și 3 procurori PCCOCS, prin care l-au eliberat pe Veaceslav Platon, a fost deblocată
  • Droguri în valoare de 1,4 mln lei, ascunse în cutii pentru jucării și săpun lichid. Liderul unei grupări criminale, reținut
  • Cum arată taxiurile zburătoare care vor fi experimentate la Paris pe durata Jocurilor Olimpice
  • Omorul de la Râșcani: Bărbatul de 41 de ani care a fost ucis este de origine turcă și făcea parte dintr-o grupare criminală
  • Parfumul” letal: Femeia care a comandat asasinarea fostului soț - trimisă în judecată. Ce riscă
  • La Recensământul 2024 au fost recenzate 2,448 milioane de persoane
  • VIDEO: Trei persoane au fost reținute la Edineț, într-un dosar de trafic de droguri