Știrinews.24.md
5 Decembrie 2022, 11:03
86

Dosar de contrabandă cu lingouri din aluminiu: Un bărbat din Turcia a fost trimis după gratii

Dosar de contrabandă cu lingouri din aluminiu: Un bărbat din Turcia a fost trimis după gratii

Un bărbat în vârstă de 55 de ani de origine turcă și o societate cu răspundere limitată au fost condamnați pentru comiterea infracțiunii de contrabandă.

Potrivit informațiilor, bărbatul a fost condamnat la închisoare pe termen de 4 ani cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de 4 ani.

„Compania învinuită a fost sancționată cu amendă în mărime de 200 000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita activitate ce ţine de colectarea, păstrarea, prelucrarea, comercializarea, precum şi exportul resturilor şi deşeurilor de metale feroase şi neferoase, de baterii de acumulatoare uzate, inclusiv în stare prelucrată, pe un termen de 5 ani”.

Totodată, din contul ambilor învinuiți s-a încasat în beneficiul statului, suma de 1 374 051.32 lei, cu titlu de prejudiciu material cauzat prin infracțiune.

„Instanța a mai dispus ca lingourile din aluminiu în cantitate de 13 164 kg, deşeurile din aluminiu în cantitate 9 030 kg, ridicate în cadrul cercetării la faţa locului, urmează a fi trecute în folosul statului la intrarea sentinţei în vigoare”.

Amintim că bărbatul, cât și compania învinuită, au fost acuzați de faptul că, în perioada anilor 2013-2014, în lipsa licenței corespunzătoare, au organizat o secție clandestină de colectare, păstrare și topire a resturilor și deșeurilor de metale neferoase ce conțin aluminiu, care nu a fost înregistrată în modul stabilit de legislație la organele competente, unde au colectat, păstrat și confecționat prin topire lingouri din aluminiu în volum de 67 286 kg, pe care le-au exportat treptat la diferite companii din Turcia.

„Inculpatul cât și administratorul companiei, în procesul de audiere, nu și-au recunoscut vinovăția în comiterea infracțiunilor care li se încriminează, declarând că au activat legal”.

realitatea.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • A lăsat o persoană țintuită la pat fără pensie. Un bărbat și-a aflat sentința
  • O secție din cadrul spitalului „Gheorghe Paladi” a fost reparată capital
  • Pădurile Moldovei, mai protejate? Noul Cod Silvic a fost aprobat de Parlament
  • Trei persoane, reținute la Edineț într-un dosar de trafic de droguri
  • A comis 20 de pungășii, un furt și a încercat să fugă din arest. Un bărbat, condamnat la 12 ani de închisoare
  • MAE dezminte informațiile Irinei Vlah, potrivit căreia o moldoveancă ar fi fost rănită în atentatul de la Moscova
  • Accidentul de la Boldurești: IGP anunță că angajați de la IP Nisporeni au fost demiși, iar unul s-a ales cu mustrare
  • Doi bărbați, dintre care un fost angajat al structurilor de forță, reținuți pentru organizarea migrației ilegale a patru ucraineni
  • Un bărbat, care a încercat să violeze o minoră de 14 ani într-un parc din Chișinău, condamnat la 8 ani de detenție
  • VIDEO: CNA desfășoară percheziții într-un dosar de corupție; Sunt implicați avocați, polițiști și un fost judecător al CSJ