Știrinews.24.md
5 Decembrie 2022, 11:03
62

Dosar de contrabandă cu lingouri din aluminiu: Un bărbat din Turcia a fost trimis după gratii

Dosar de contrabandă cu lingouri din aluminiu: Un bărbat din Turcia a fost trimis după gratii

Un bărbat în vârstă de 55 de ani de origine turcă și o societate cu răspundere limitată au fost condamnați pentru comiterea infracțiunii de contrabandă.

Potrivit informațiilor, bărbatul a fost condamnat la închisoare pe termen de 4 ani cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de 4 ani.

„Compania învinuită a fost sancționată cu amendă în mărime de 200 000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita activitate ce ţine de colectarea, păstrarea, prelucrarea, comercializarea, precum şi exportul resturilor şi deşeurilor de metale feroase şi neferoase, de baterii de acumulatoare uzate, inclusiv în stare prelucrată, pe un termen de 5 ani”.

Totodată, din contul ambilor învinuiți s-a încasat în beneficiul statului, suma de 1 374 051.32 lei, cu titlu de prejudiciu material cauzat prin infracțiune.

„Instanța a mai dispus ca lingourile din aluminiu în cantitate de 13 164 kg, deşeurile din aluminiu în cantitate 9 030 kg, ridicate în cadrul cercetării la faţa locului, urmează a fi trecute în folosul statului la intrarea sentinţei în vigoare”.

Amintim că bărbatul, cât și compania învinuită, au fost acuzați de faptul că, în perioada anilor 2013-2014, în lipsa licenței corespunzătoare, au organizat o secție clandestină de colectare, păstrare și topire a resturilor și deșeurilor de metale neferoase ce conțin aluminiu, care nu a fost înregistrată în modul stabilit de legislație la organele competente, unde au colectat, păstrat și confecționat prin topire lingouri din aluminiu în volum de 67 286 kg, pe care le-au exportat treptat la diferite companii din Turcia.

„Inculpatul cât și administratorul companiei, în procesul de audiere, nu și-au recunoscut vinovăția în comiterea infracțiunilor care li se încriminează, declarând că au activat legal”.

realitatea.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Contrabandă cu petrol destinat Serbiei, de circa 18 mil. lei: Procurorii au descins percheziții la mai multe adrese din Moldova
  • Preşedintele raionului Călăraşi, primarul şi un şef de direcție, plasați după gratii: Câte zile de arest au primit
  • În Moldova au fost confirmate încă 16 cazuri de infectări cu Omicron și trei cazuri cu sublinia Kraken
  • Alte 12 percheziții au fost efectuate de CNA și procurorii anticorupție în dosarul AIPA
  • Au fost retrase mai multe plăcuțe de înmatriculare a mașinilor de taxi și autobuze din cauza defecțiunilor tehnice
  • Radu Marian a fost desemnat președinte al Comisiei economie, buget și finanțe
  • O tânără a decedat, după ce s-a aruncat de la etajul 9 al unui bloc de locuit din capitală
  • Ar fi obținut prin înșelăciune 9 mașini, de peste 3,8 mil. lei, de la o companie auto din RM; Un bărbat, reținut
  • FOTO // Război în Ucraina: 3 morți și 8 răniți, după ce rușii au bombardat azi-noapte un bloc de locuințe la Kramatorsk
  • Standarde minime de calitate conform cărora vor activa centrele de zi pentru îngrijirea copiilor cu vârsta de 4 luni-3 ani, au fost aprobate de către Guvern