Știrinews.24.md
26 Septembrie 2023, 20:46
65

Dorin Recean pleacă în Germania pentru o vizită oficială; Alaiba și Parlicov merg și ei

Dorin Recean pleacă în Germania pentru o vizită oficială; Alaiba și Parlicov merg și ei

În perioada 27 - 29 septembrie, prim-ministrul Dorin Recean va efectua o vizită de lucru la Berlin, în cadrul căreia va participa în calitate de invitat la Forumul germano-român, alături de omologul său român, Marcel Ciolacu și cancelarul german Olaf Scholz.

Șeful Executivului va avea întrevederi cu Svenja Schulze, ministru federal pentru cooperare economică și dezvoltare, Michael Roth, președintele Comisiei politică externă a Bundestag-ului, Jens Plötner, consilier pentru politică externă și securitate al cancelarului, dar și cu un grup de deputați și oameni de afaceri din Germania.

Împreună cu prim-ministrul Dorin Recean, în Germania vor merge viceprim-ministrul, ministru al dezvoltării economice și digitalizării, Dumitru Alaiba și ministrul energiei, Victor Parlicov.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a precizat în cadrul briefingului săptămânal, că oficialii de la Chișinău vor aborda oportunitățile investiționale ale țării noastre pentru atragerea oamenilor de afaceri germani, măsuri de consolidare a securității energetice, dar și promovarea produselor moldovenești pe piața din UE.

Daniel Vodă a adăugat că în discuții se va regăsi și procesul de aderare la Uniunea Europeană, susținerea Germaniei fiind deosebit de importantă în acest parcurs.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Strategia Maiei Sandu pentru securitate națională a R. Moldova, supusă consultărilor publice
  • Apel Public cu privire la eliberarea imediată și necondiționată a lui Victor Pleșcanov din detenția ilegal. Pleșcanov este prima persoană condamnată în regiunea transnistreană pentru arborarea drapelului Ucrainei
  • Franța va acorda R. Moldova un credit de 40 milioane de euro pentru fortificarea sectorului forestier
  • În satul Aluatu din Taraclia are loc turul doi al votării repetate pentru alegerea primarului
  • Ministerul Afacerilor Interne lansează o campanie de informare pentru siguranța rutieră
  • Banca Națională lansează un concurs de design pentru simbolul monedei naționale
  • Autoritățile alocă 300 mln. lei pentru compensarea prețurilor la energia termică, acordată consumatorilor vulnerabili
  • Noi destinații de pe Aeroportul Internațional Chișinău. O companie low-cost va opera zboruri spre două orașe din Germania
  • VIDEO// A omorât un bărbat pentru că refuza să achite taxa de protecție. Un moldovean, dat în căutare acum 19 ani, reținut în Rusia
  • Bugetul 2024, aprobat de Guvern; Indemnizația la naștere - majorată la 20.000 de lei; Recean: „Investim pentru copii