Știrinews.24.md
28 Februarie 2024, 9:55
99

Doi ofițeri de investigație vor fi judecați pentru corupție. Ar fi cerut mită pentru a nu documenta comerțul neautorizat

Doi ofițeri de investigație vor fi judecați pentru corupție. Ar fi cerut mită pentru a nu documenta comerțul neautorizat

Potrivit probelor administrate, cei doi ofițeri de investigație, sub pretextul de a nu documenta comerțul neautorizat, realizat de către persoane de etnie romă, au pretins, acceptat și primit, prin intermediul unui cetațean, de la comercianții, mijloace bănești, ce nu li se cuvin, în sumă de 27.000 lei, a informat Procuratura Anticorupție.

De asemenea, unul dintre cei doi ofițeri, sub același pretext, a pretins, acceptat și primit prin intermediul aceluiași cetățean, de la alți cetățeni de etnie romă, mijloace bănești, ce nu i se cuvin, în sumă de 750 euro.

Învinuiții nu și-au recunoscut vinovăția, cauza penală fiind trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Sursa citată a menționat că, în privința unuia este aplicată măsura preventiva „arestul preventiv” care expiră la 08 martie 2024, iar în privința celui de-a doilea a fost aplicată măsura de constrângere obligarea de a se prezenta la organul de urmărire penală sau instanță.

Dacă vor fi găsiți culpabili de comiterea infracțiuni de corupere pasivă, aceștia riscă o pedeapsă sub formă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 300.000 la 400.000 lei cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Precizăm că unul dintre bărbații învinuiți a activat în cadrul Direcției investigații „Centru” a Inspectoratului Național de Investigație al Inspectoratului General al Poliției și altul a fost angajat al Inspectoratului de Poliție Centru al Direcției de poliție a mun. Chișinău.

radiochisinau.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Vot FINAL: Producătorii de cereale vor beneficia de credite oferite de stat pentru lucrările din această primăvară
  • Raport audiat în Parlament: Numărul petițiilor depuse la Centrul pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, în creștere
  • Detenție pe viață pentru că și-a abuzat sexual fiicele vitrege de 8 și 10 ani
  • Accidentul de la Măgdăcești // Șoferul camionului, reținut pentru 72 de ore
  • Iohannis s-a întâlnit cu Zelenski la summit-ul de la Vilnius: „Am reiterat sprijinul nostru ferm pentru Ucraina”
  • UE și Organizația Internațională a Muncii oferă un suport de 2 mil. de euro pentru reformarea pieței muncii din RM
  • Parlamentul a aprobat raportul de activitate al CA pentru anul 2023
  • Participarea R. Moldova în Programul EaSI, discutată de Maia Sandu cu directorul OIM și Comisarul european pentru locuri de muncă
  • Programul de finanțare „Fondul pentru eficiență energetică în sectorul rezidențial din RM”, aprobat de Guvern
  • Guvernul va aloca 1,3 mln. lei pentru reparația spațiului unde fac repetiții „Hecenii”