Știrinews.24.md
27 Noiembrie 2023, 13:15
88

Doi fizicieni de la Universitatea de Stat din Moldova s-au clasat în „Top 2%” al celor mai renumiți savanți din lume în anul 2023

Doi fizicieni de la Universitatea de Stat din Moldova s-au clasat în „Top 2%” al celor mai renumiți savanți din lume în anul 2023

Profesorul Ghenadii Korotcenkov a contribuit semnificativ la dezvoltarea și înțelegerea mecanismului de funcționare a senzorilor de gaz pe bază de oxizi metalici. Este autor a peste 700  publicații științifice.  Este singurul savant din Republica Moldova, lucrările științifice ale căruia au fost citate mai mult de 16000 de ori. Profesorul este de asemenea autor și editor a peste 70 de cărți, publicate de editurile internaționale: Elsevier, CRC Press, Momentum Press, Springer și altele. Domnia Sa este permanent invitat în comitetele organizatorice ale diferitor conferințe științifice internaționale.

Profesorul Denis Nicaeste cunoscut pentru contribuțiile semnificative aduse la dezvoltarea teoriei proprietăților fononice și a conductibilității termice a nanostructurilor semiconductoare multistrat și a grafenului. Împreună cu colegii săi din Statele Unite ale Americii, Republica Moldova și Germania, profesorul a publicat un șir de articole științifice în cele mai prestigioase reviste internaționale cu factor de impact înalt, inclusiv , , Reports on Progress in PhysicsAdvanced Functional MaterialsNano Letters, ACS Nano, Physical Review B și altele. In anul 2014 Denis Nica a publicat un articol științific, privind proprietățile termice ale grafenului laminat, în coautorat cu Laureatul Premiului Nobel pentru fizică Konstantin Novoselov: . 

Lucrările științifice ale prof. D. NICA au fost citate  de peste 11000 de ori, scrie sursa citată.

radiochisinau.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Donație din partea SUA: Vămile din R. Moldova, dotate cu echipamente moderne pentru detectarea contrabandei
  • Autoritatea Aeronautică Civilă a revocat Certificatul de Operator Aerian al Air Moldova
  • Dorin Recean: În câteva săptămâni, motorina donată de România va ajunge în R. Moldova
  • Pregătiri pentru alegerile locale din 8 localități ale R. Moldova. CEC prezintă datele despre alegători
  • Cei mai buni în știință și inginerie! 42 de elevi au fost premiați la concursul „Moldova Science and Engineering Fair”
  • Instanța a decis: Dosarul penal pornit pe numele Adrianei Bețișor, clasat
  • Un profesor din Moldova a violat doi elevi; Acesta a fost condamnat la 17 ani de pușcărie
  • Strugurii din R. Moldova au fost exportați în 33 de țări, fiind stabilit un nou record în 2023
  • Zece întreprinderi, investigate de Serviciul Fiscal de Stat pentru insolvabilitate intenționată; Ce riscă patronii
  • În această seară va fi ales interpretul care va reprezenta Republica Moldova la Eurovision 2024