Știrinews.24.md
1 Februarie 2023, 10:06
196

Dodon a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia aniversării întronării Patriarhului Kiril, aliatul lui Putin în războiul din Ucraina

Dodon a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia aniversării întronării Patriarhului Kiril, aliatul lui Putin în războiul din Ucraina

Fostul președinte Igor Dodon i-a transmis un mesaj de felicitare Patriarhului Moscovei și întregii Rusii, Kiril, cu ocazia aniversării întronării acestuia. Liderul informal al PSRM i-a urat sănătate liderului ortodox, cunoscut și cu numele laic de Vladimir Gundeaev. 

Datorită eforturilor dumneavoastră, Biserica, pe lângă scopul său primar - rugăciunea pentru salvarea oamenilor, a început să ducă slujirea socială cu curaj, să lupte pentru păstrarea rădăcinilor noastre creștinești și pentru înscăunarea moralității în societate. Cred că, în ciuda tuturor provocărilor, poporul nostru va păstra cu grijă credința sa pravoslavnică și valorile sale tradiționale” a scris Dodon pe pagina sa de Facebook. 

Vladimir Gundeaev a devenit Patriarh al Moscovei și întregii Rusii pe data de 1 februarie 2009. De-a lungul timpului, acesta a fost criticat în repetate rânduri pentru susținerea sa față de regimul lui Vladimir Putin. După invazia rusă în Ucraina, acesta a pus toată puterea Bisericii în ajutorul Kremlinului, pentru a convinge poporul rus de corectitudinea acestui act criminal.

El a ținut discursuri regulate în susținerea războiului, spunând că Rusia luptă în Ucraina împotriva diavolului, că invazia a fost necesară pentru că în țara vecină au avut loc parade LGBT, care trebuie interzise, sau că Rusia, defapt, salvează poporul ucrainean.

Când au început să apară veștile despre pierderile impunătoare de vieți omenești pe frontul din Ucraina, Kiril a ieșit din nou la rampă, convingându-i pe tineri să se ducă să moară în țara vecină, spunând că, astfel, vor ajunge automat în rai.

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Igor Dodon, soția acestuia și un medic de familie, trimiși în judecată pentru fals
  • Război în Ucraina: Orașul Avdiivka devine asemănător unui loc din filmele post-apocaliptice
  • Putin: Rusia şi China nu creează o alianţă militară
  • În acest an, Dodon nu va vedea muntele Athos. Magistrații CSJ au respins solicitarea avocaților
  • VIDEO Minor din Ucraina – reținut pentru trafic de droguri estimate la 700 mii lei. Ce spune poliția
  • Curtea Penală Internațională și Ucraina au semnat un acord pentru deschiderea unui birou în această țară
  • Ungaria nu îl va aresta pe preşedintele rus Vladimir Putin dacă acesta ar intra pe teritoriul ungar
  • Stoltenberg atenţionează Occidentul să se pregătească pentru un conflict lung în Ucraina
  • Republica Moldova testează exportul de energie electrică în Ucraina
  • Rusia a deschis dosare penale pe numele judecătorilor Curții Penale Internaționale și a procurorului-șef ce au cerut arestarea lui Putin