Știrinews.24.md
8 Februarie 2024, 15:30
133

Doar o secție de votare în Moldova pentru alegerile prezidențiale din Rusia

Doar o secție de votare în Moldova pentru alegerile prezidențiale din Rusia

În Republica Moldova va fi deschisă o singură secție de votare, în cadrul Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, pentru alegerile prezidențiale din Rusia, care se vor desfășura în martie curent, a anunțat, miercuri, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Mihai Popșoi, în cadrul unei emisiuni de la postul TVR Moldova.

Ministrul Popușoi a menționat că activitatea misiunii este asigurată conform Convenției de la Viena, însă autoritățile au interzis organizarea alegerilor prezidențiale „oriunde în afara misiunilor diplomatice”.

Oficialul a menționat că s-a convenit că secții de votare în regiunea din stânga Nistrului nu vor fi deschise și autoritățile vor încerca să contracareze acțiuni care sunt în detrimentul deciziei anunțate. „Dacă se va încerca organizarea scrutinului oriunde în altă parte, acest lucru va fi extrem de contraproductiv”, a spus Popșoi.

În 2021, pentru alegerile legislative în Duma de Stat, în Republica Moldova au fost deschise 30 de secții de votare, dintre care 27 în stânga Nistrului.

Pentru alegerile prezidențiale, care vor avea loc între 15-17 martie 2024, Federația Rusă a redus până la cca 300 numărul secțiilor de votare pe care le va deschide pe teritoriul altor țări.

anticoruptie.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Un deţinut politic condamnat pentru „defăimarea” lui Lukaşenko a murit în pușcărie
  • Donație din partea SUA: Vămile din R. Moldova, dotate cu echipamente moderne pentru detectarea contrabandei
  • Andrei Spînu îl vede în spate pe fugarul Șor//De ce a fost anulată licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroport
  • După Danemarca, și Suedia anunţă un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 680 milioane de dolari
  • La Președinție sunt expuse fotografiile jurnaliștilor Viorica Tataru și Andrei Captarenco pentru a comemora doi ani de război în Ucraina
  • Autoritatea Aeronautică Civilă a revocat Certificatul de Operator Aerian al Air Moldova
  • După decesul lui Navalnîi, Putin îi avansează în grad pe mai mulți angajați ai Serviciului Federal de Penitenciare din Rusia
  • Maia Sandu, către mediul de afaceri: „Uniunea Europeană înseamnă oportunități nemaiîntâlnite pentru economie”
  • Începe testarea materialelor de examen pentru elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal
  • Dorin Recean: În câteva săptămâni, motorina donată de România va ajunge în R. Moldova