Știrinews.24.md
16 Ianuarie 2022, 10:10
113

Djokovic a pierdut ultima șansă de a nu i se anula viza și va fi expulzat din Australia

Djokovic a pierdut ultima șansă de a nu i se anula viza și va fi expulzat din Australia

Judecătorii au respins ultimul apel al tenismenului sârb Novak Djokovic pentru anularea deciziei de a i se suspenda viza de intrare în Australia, potrivit BBC, citează digi24.ro.

Decizia instanței înseamnă că viza lui Novak Djokovic a fost anulată și că va fi deportat din Australia.

Astfel el nu va avea voie timp de trei ani să intre în Australia, decât în anumite circumstanțe.

Anterior, Novak Djokovic a recunoscut că delcarația sa de intrare în Australia a fost completată greșit. Deși realitatea declarațiilor implică responsabilitatea personală (iar furnizarea de informații neadevărate se pedepsește cu până la 12 luni de închisoare), el a spus că de vină este agentul său, care a omis să menționeze că sportivul nu a venit în Australia direct din Serbia, ci a fost în Spania de Revelion.

Presa australiană a pus la îndoială onestitatea lui Novak Djokovic, după ce acesta a recunoscut că nu s-a izolat după ce s-a testat de Covid, iar rezultatul a fost pozitiv. A doua zi, a participat la un eveniment sportiv cu mai mulți copii, iar rezultatul PCR, a spus Djokovic, a venit mai târziu în acea zi. Totuși, el a mai avut contacte și în ziua următoare, oferind un interviu jurnaliștilor farncezi de la  L’Equipe, fără a-i informa pe aceștia că are Covid, “pentru a nu-i dezamăgi”.

Novak Djokovic a cerut și a obținut inițial de la autoritățile australiene o scutire medicală de la obligativitatea de a fi vaccinat, pentru a intra în țară și pentru a participa la Australian Open. Ulterior, s-a dovedit că motivul medical invocat a fost tocmai acela că fusese testat pozitiv de Covid pe 16 decembrie.

Ca urmare a reacției vehemente a opiniei publice din Australia, autoritățile de frontieră i-au anulat inițiat viza lui Novak Djokovic și i-au cerut să părăsească țara, chiar în ziua în care a ajuns. El a contestat însă decizia în instanță și a câștigat, judecătorul considerând că poliția de frontieră nu a respectat procedura și nu i-a acordat suficient timp să-și apere dreptul de a-și păstra viza.

După decizia instanței, jucătorul a primit permisiunea de a intra în țară și a început antrenamentele pentru turnelul de la Melbourne, dar autoritățile și presa din Australia au continuat investigațiile legate de parcursul său, menționând din start că ministrul Imigrației poate folosi dreptul de a-l expulza totuși pe Djokovic și de a-i interzice intrarea pentru trei ani pe teritoriul Australiei.

publika.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Poliția Capitalei este în căutarea unei persoane care a pierdut o sumă mare de bani; Au fost găsiți de o femeie
  • Un nou accident pe viaduct: O femeie de 33 de ani și-a pierdut viața
  • Ultima oră! Republica Moldova denunță încă două acorduri cu CSI
  • ULTIMA ORĂ! Percheziții matinale la Postul Vamal Intern Bălți. CNA: Sunt vizați angajați, brokeri vamali și agenți economici
  • VIDEO. Maia Sandu, la evenimentul de comemorare a celor care și-au pierdut viața în cel de-al Doilea Război Mondial: „Războiul aduce doar moarte, suferință și distrugere”
  • ULTIMA ORĂ// Șeful direcției sănătate din cadrul pimăriei și subalternul său, reținuți de ofițerii CNA
  • ULTIMA ORĂ! Anul de învățământ se va încheia pe 30 mai, iar ziua de 1 iunie va fi declarată liberă
  • ULTIMA ORĂ/ Compania privată Air Moldova suspendă operarea zborurilor și vânzările de bilete
  • Ultima oră! Republica Moldova poate accesa imediat suma de 96 de milioane de dolari SUA din partea FMI
  • Ultima oră! Domnica Manole nu mai este președinte CC; Cine preia șefia Curții Constituționale