Diplome și premii bănești din partea Primăriei Chișinău pentru sportivii Irina Rîngaci, Iulia Leorda și Victor Ciobanu

Primăria municipiului Chișinău a oferit premii și diplome campionilor Irina Rîngaci - prima luptătoare din Moldova campioană mondială la lupte libere, Victor Ciobanu - primul moldovean care a devenit campion mondial la lupte greco-romane, și Iulia Leorda, care a devenit vicecampioană mondială la lupte libere.
Astfel, în ajun de Hramul orașului, Primăria Chişinău a oferit câte 100 de mii de lei pentru primul loc și câte 50 de mii de lei pentru locul doi, transmite news.24.md cu referire la deschide.md.

La fel, antrenorilor Victor Cucu și Andrei Chiperi Primăria le-a oferit câte 10 mii de lei.

„Sunt numele celor care au intrat în istoria țării. Tinerii campioni sunt exemple fenomenale pentru tânăra generaţie. Am felicitat sportivii campioni şi le-am mulţumit pentru performanţele obţinute şi pentru că au dus faima Moldovei la nivel mondial, ei sunt mândria ţării. Sportivii trebuie susţinuţi. De aceea ne-am propus să facem o tradiție bună. Voi veni în fața CMC cu iniţiativa ca din anul viitor, sportivii care au performanțe mari și au rezultate bune peste hotarele țării, să fie susținuți de autorități.

Ne-am propus să majorăm de trei ori bugetul pentru domeniul cultural, la fel, ne propunem să investim mai mult în proiectele sportive. Astăzi municipalitatea investește la capitolul promovarea sportului în instituțiile educaționale, susținerea mai multor campionate sportive și crearea infrastructurii sportive în oraș pentru amatori. Totul este posibil atunci când este dorinţă, se depune multă muncă, implicare şi curaj. Republica Moldova poate fi reprezentată cu mândrie peste hotare. Mult succes în continuare şi noi medalii!”, a menționat primarul general Ion Ceban în timpul premierii sportivilor. 

Vezi de asemenea

Radu Albot s-a calificat în turul doi al turneului de la Australian Open

Cea mai bună performanță de la Australian Open, Radu Albot a înregistrat-o anul trecut când a ajuns în turul trei.

Serviciul Vamal raportează încasări de peste 393 milioane de lei în perioada 10-16 ianuarie

De asemenea, în perioada 10-16 ianuarie 2022, au fost perfectate 9778 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 52 817 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 13 845 și, respectiv,

Maia Sandu solicită Guvernului să identifice soluții pentru majorarea compensațiile la energia termică

Amintim că, de la 1 ianurie, moldovenii achită pentru un metru cub de gaz 11 lei. Tot în ianuarie, ţara noastră cumpără gaz de la Gazprom cu 646 de dolari pentru mia de metri cubi, faţă de 450 în noiembrie şi 550 în decembrie. Recent, vicepremierul

De astăzi intră în vigoare noi condiții la intrarea în Republica Moldova

La intrarea în țară, persoanele pot prezenta certificatul de vaccinare împotriva virusului SARSCoV-2 cu schema completă de vaccinare. Dovada imunizării este valabilă dacă au trecut cel puțin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Flux de călători și mijloace de transport în punctul de trecere a frontierei Criva-Mamaliga

Poliția de Frontieră informează despre faptul că în punctul de trecere a frontierei Criva-Mamaliga, pe sensul de intrare în Ucraina, crește fluxul de călători și mijloace de transport. „Pentru a exclude formarea rândurilor și majorarea timpilor de

Un vânător beat din satul Pererâta, reținut pentru 72 de ore, după ce ar fi atacat un polițist de frontieră

Un ofițer cu funcție de conducere în Sectorul Poliției de Frontieră Lopatnic a intervenit în forță pentru a reține un grup de bărbați înarmați. Doi dintre aceștia au reușit să fugă, iar a treia persoană a fost imobilizată și reținută pentru 72 de ore.