Știrinews.24.md
1 Decembrie 2023, 13:17
284

Din 4 decembrie, Republica Moldova nu va mai putea exporta fructe și legume în Federația Rusă. Care este motivul

Din 4 decembrie, Republica Moldova nu va mai putea exporta fructe și legume în Federația Rusă. Care este motivul

Începând cu 4 decembrie, Republica Moldova nu va mai putea exporta fructe și legume în Federația Rusă. Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse, „Rosselhoznadzor”, a anunțat că revine la restricțiile impuse în 2022 asupra importurilor de produse reglementate din Moldova.

„Motivul interdicției este depistarea sistematică și continuă a obiectelor de carantină în fructe și legume care pot provoca daune de miliarde de dolari producției agricole rusești, precum și lipsa răspunsurilor din partea autorității competente din Moldova la notele Rosselhoznadzor privind fiecare dintre încălcări și neadoptarea de măsuri eficiente pentru a preveni furnizarea de produse infectate”, se arată într-un comunicat emis astăzi, 1 decembrie, de către instituție.

Până la ora actuală, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) nu a oferit nicio reacție privind interdicția impusă.

În luna august 2022, Rosselhoznadzor a limitat temporar importul în Federația Rusă a produselor agricole incluse în lista de carantină din 31 de regiuni din Republica Moldova.

sau Serviciul Federal pentru Supravegherea Veterinară și Fitosanitară a Federației Ruse este un organism executiv federal care exercită funcții de stat de control și supraveghere în domeniul medicinei veterinare, al carantinei și al protecției plantelor, al utilizării în siguranță a pesticidelor și agrochimicelor, asigurând fertilitatea solului, calitatea și siguranța cerealelor, furajelor și componentelor acestora. Rosselhoznadzor se ocupă și de relații funciare, în ceea ce privește terenurile agricole și relațiile forestiere. Rosselkhoznadzorul este, de asemenea, responsabil pentru protejarea populației de bolile animalelor.

diez.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Donație din partea SUA: Vămile din R. Moldova, dotate cu echipamente moderne pentru detectarea contrabandei
  • Serviciile Poștei Moldovei, sistate temporar; Care este motivul
  • Autoritatea Aeronautică Civilă a revocat Certificatul de Operator Aerian al Air Moldova
  • Accident grav la Sîngera // Polițista care a urcat băută la volan și a spulberat trei pietoni pe trotuar, condamnată la închisoare
  • Recean, către fermieri: Producătorii agricoli vor putea accesa de urgență un credit de până la 500 mii lei pe care statul îl va garanta
  • Dorin Recean: În câteva săptămâni, motorina donată de România va ajunge în R. Moldova
  • Pregătiri pentru alegerile locale din 8 localități ale R. Moldova. CEC prezintă datele despre alegători
  • Cei mai buni în știință și inginerie! 42 de elevi au fost premiați la concursul „Moldova Science and Engineering Fair”
  • Un profesor din Moldova a violat doi elevi; Acesta a fost condamnat la 17 ani de pușcărie
  • Comrat: O mașină a zburat de pe traseu în doi piloni de electricitate, care au căzut apoi peste ea; Șoferul, dus la spital