Știrinews.24.md
18 Mai 2024, 16:16
58

Depistați cu permise false la frontieră. Doi cetățeni străini, documentați la PTF Cahul

Depistați cu permise false la frontieră. Doi cetățeni străini, documentați la PTF Cahul

Doi cetățeni ucraineni au fost depistați cu permise de conducere falsificate, pretins a fi eliberate de autoritățile ucrainene. Actele au fost identificate de polițiștii de frontieră la punctul de trecere Cahul. Permisele au fost ridicate pentru a fi supuse expertizei. Cetățenii ucraineni și-au continuat călătoria, doar că unul din ei nu a mai mers la volanul automobilului.

În primul caz, este vorba despre un ucrainean în vârstă de 49 de ani. Acesta urma să intre în R. Moldova aflat la volanul unui automobil.

În timpul verificările, polițistul de frontieră a avut bănuieli asupra permisului de conducere pretins a fi emis de autorităților competente de baștină. La aplicarea unui controlul amănunțit asupra actului, s-a depistat că acesta prezintă clar semne de falsificare. Șoferul a refuzat să ofere declarații.

Persoana și-a continuat călătoria, doar că în calitate de pasager.  

Al doilea caz se referă la un alt cetățean ucrainean în vârstă de 39 de ani, aflat într-un microbuz de ocazie care urma să intre în R. Moldova.

Fiind supus controlului suplimentar, în portmoneul personal s-a descoperit un permis de conducere ucrainean falsificat, eliberat pe numele posesorului. La audieri, acesta a recunoscut că și-a procurat prin intermediari permisul de conducere în 2013, pe când se afla în Germania, contra sumei de 200 USD.  

Ambele „permise” au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei în laboratorul criminalistic al IGPF. C

ercetările continuă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Cozi la secțiile de votare din țară ieri, pentru europarlamentare: Moldovenii cu cetățenie UE și-au exprimat opțiunea politică
  • La mulți ani tuturor generațiilor Poliției de Frontieră!” Depuneri de flori la Monumentul „Ștefan cel Mare” și mesajul de felicitare al șefului IGPF
  • Start vot - Alegeri europarlamentare 2024! Moldovenii cu cetățenie română pot decide viitorul Uniunii Europene
  • PSDE îndeamnă moldovenii cu cetățenie română să voteze pentru Alianța PSD-PNL: Să dăm putere vocii noastre!
  • Fracțiunea PAS din CMC a depus o plângere la PG cu privire la construcția unui bloc fără acte permisive în centrul istoric
  • Ar fi ajutat doi străini să intre ilegal în Moldova: Un angajat al Biroului Migrație și Azil, trimis în instanță
  • Președintele Maia Sandu îi îndeamnă pe cetățeni să participe la Recensământul populației și locuințelor 2024
  • Maia Sandu, mesaj de îndemn pentru cetățenii R.Moldova care au cetățenie europeană: „Votul moldovenilor în PE este important și pentru R. Moldova”
  • Ministerul Educației atenționează: Informațiile că MEC vrea să deschidă o tabără militar-turistică pentru copii sunt FALSE
  • VIDEO Un bărbat din Ialoveni, reținut pentru coruperea unui polițist de frontieră. Câți bani i-a dat