Știrinews.24.md
23 Noiembrie 2022, 18:26
4036

Deconectările de lumină i-a prins pe unii oameni în ascensoare. A fost nevoie de intervenția salvatorilor

Deconectările de lumină i-a prins pe unii oameni în ascensoare. A fost nevoie de intervenția salvatorilor

Deconectările de lumină i-a prins pe unii oameni în ascensoare și a fost nevoie de intervenția salvatorilor pentru a-i debloca. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că și-a continuat activitatea neîntrerupt. Dispeceratele regionale pentru situații de urgență au fost trecute la surse alternative de curent și au preluat apelurile de urgență de la Serviciul 112 fără de a fi întrerupte procesele operaționale, transmite IPN.

Subdiviziunile de intervenție au fost conectate la generatoare de curent, reușind realizarea tuturor misiunilor. Legătura cu echipajele de intervenție a fost efectuată prin intermediul stațiilor de comunicații. Echipele de salvatori și pompieri au fost solicitate în misiuni de deblocarea a persoanelor din ascensoare, dar și altor misiuni pentru asigurarea securității acestora, precizează un comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

IGSU îndeamnă oamenii să-și mențină calmul, să se asigure că telefoanele mobile sunt încărcate, iar în situații de risc să apeleze de urgență Serviciul 112.

Deconectare avariată în sistemul electroenergetic moldovenesc s-a produs la ora 14:23, potrivit Premier Energy. Livrarea de energie electrică a fost restabilită pentru o parte din consumatori, inclusiv în capitală, alții rămân deconectați.

Pagina Telegram de verificare a informațiilor guvernamentale – Prima Sursă precizează că situația critică din Ucraina generată de bombardamentele rusești asupra centralelor electrice a dus la întreruperea automată a unei linii de tranzit prin care se importă electricitate din România. Această întrerupere a avut loc pentru a proteja rețelele și stațiile electrice de la suprasarcină. Dacă nu se aplica deconectarea automată, stațiile electrice puteau fi serios afectate și întreruperile ar dura mai mult, prnotează autoritățile.

radiochisinau.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Încă o palmă pentru "Apă - Canal Chişinău". Premier Energy spune că nu e responsabilă de deconectările de apă
  • Alcoolul ucide! 140 de accidente, provocate în 2022 de șoferi în stare de ebrietate. Câți oameni au murit?
  • Moldovean prins la vama română cu acte false
  • În Moldova au fost confirmate încă 16 cazuri de infectări cu Omicron și trei cazuri cu sublinia Kraken
  • Alte 12 percheziții au fost efectuate de CNA și procurorii anticorupție în dosarul AIPA
  • Au fost retrase mai multe plăcuțe de înmatriculare a mașinilor de taxi și autobuze din cauza defecțiunilor tehnice
  • Radu Marian a fost desemnat președinte al Comisiei economie, buget și finanțe
  • Ar fi obținut prin înșelăciune 9 mașini, de peste 3,8 mil. lei, de la o companie auto din RM; Un bărbat, reținut
  • Standarde minime de calitate conform cărora vor activa centrele de zi pentru îngrijirea copiilor cu vârsta de 4 luni-3 ani, au fost aprobate de către Guvern
  • Un adjunct al Veronicăi Drăgălin s-a plâns că i-au fost accesate datele cu caracter personal