Știrinews.24.md
23 Noiembrie 2022, 18:26
4054

Deconectările de lumină i-a prins pe unii oameni în ascensoare. A fost nevoie de intervenția salvatorilor

Deconectările de lumină i-a prins pe unii oameni în ascensoare. A fost nevoie de intervenția salvatorilor

Deconectările de lumină i-a prins pe unii oameni în ascensoare și a fost nevoie de intervenția salvatorilor pentru a-i debloca. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că și-a continuat activitatea neîntrerupt. Dispeceratele regionale pentru situații de urgență au fost trecute la surse alternative de curent și au preluat apelurile de urgență de la Serviciul 112 fără de a fi întrerupte procesele operaționale, transmite IPN.

Subdiviziunile de intervenție au fost conectate la generatoare de curent, reușind realizarea tuturor misiunilor. Legătura cu echipajele de intervenție a fost efectuată prin intermediul stațiilor de comunicații. Echipele de salvatori și pompieri au fost solicitate în misiuni de deblocarea a persoanelor din ascensoare, dar și altor misiuni pentru asigurarea securității acestora, precizează un comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

IGSU îndeamnă oamenii să-și mențină calmul, să se asigure că telefoanele mobile sunt încărcate, iar în situații de risc să apeleze de urgență Serviciul 112.

Deconectare avariată în sistemul electroenergetic moldovenesc s-a produs la ora 14:23, potrivit Premier Energy. Livrarea de energie electrică a fost restabilită pentru o parte din consumatori, inclusiv în capitală, alții rămân deconectați.

Pagina Telegram de verificare a informațiilor guvernamentale – Prima Sursă precizează că situația critică din Ucraina generată de bombardamentele rusești asupra centralelor electrice a dus la întreruperea automată a unei linii de tranzit prin care se importă electricitate din România. Această întrerupere a avut loc pentru a proteja rețelele și stațiile electrice de la suprasarcină. Dacă nu se aplica deconectarea automată, stațiile electrice puteau fi serios afectate și întreruperile ar dura mai mult, prnotează autoritățile.

radiochisinau.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • VIDEO Procurorii, despre rezultatele celor 37 percheziții din Moldova și România: Au fost reținute 11 persoane
  • Votat în a doua lectură: În Republica Moldova, monedele virtuale vor fi reglementate prin lege
  • Ce sancțiune a primit șoferița troleibuzului care a prins rucsacul unei mame cu ușile și a trântit-o la pământ cu tot cu copil
  • Parlamentul a votat: La solicitarea Guvernului, starea de urgență a fost prelungită cu 60 de zile
  • Doi moldoveni au fost documentați pentru organizarea migrației ilegale
  • Olga Roşca a fost numită în funcţia de consilieră a șefei statului pentru afaceri externe și comunicare strategică
  • Monica Babuc revine! A fost numită șefă la Institutul Cultural Român din Chișinău
  • A fost lansată cursa aeriană Chișinău - Baku
  • FOTO 32 de localități din 12 raioane ale țării au rămas fără lumină. Vântul puternic a doborât zeci de copaci
  • Schemă de corupție la eliberarea permiselor de conducere, documentată de CNA. Lunar, 20 000 de euro erau colectați pentru a mitui unii responsabili de la ASP