Știrinews.24.md
23 Noiembrie 2022, 18:26
4092

Deconectările de lumină i-a prins pe unii oameni în ascensoare. A fost nevoie de intervenția salvatorilor

Deconectările de lumină i-a prins pe unii oameni în ascensoare. A fost nevoie de intervenția salvatorilor

Deconectările de lumină i-a prins pe unii oameni în ascensoare și a fost nevoie de intervenția salvatorilor pentru a-i debloca. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că și-a continuat activitatea neîntrerupt. Dispeceratele regionale pentru situații de urgență au fost trecute la surse alternative de curent și au preluat apelurile de urgență de la Serviciul 112 fără de a fi întrerupte procesele operaționale, transmite IPN.

Subdiviziunile de intervenție au fost conectate la generatoare de curent, reușind realizarea tuturor misiunilor. Legătura cu echipajele de intervenție a fost efectuată prin intermediul stațiilor de comunicații. Echipele de salvatori și pompieri au fost solicitate în misiuni de deblocarea a persoanelor din ascensoare, dar și altor misiuni pentru asigurarea securității acestora, precizează un comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

IGSU îndeamnă oamenii să-și mențină calmul, să se asigure că telefoanele mobile sunt încărcate, iar în situații de risc să apeleze de urgență Serviciul 112.

Deconectare avariată în sistemul electroenergetic moldovenesc s-a produs la ora 14:23, potrivit Premier Energy. Livrarea de energie electrică a fost restabilită pentru o parte din consumatori, inclusiv în capitală, alții rămân deconectați.

Pagina Telegram de verificare a informațiilor guvernamentale – Prima Sursă precizează că situația critică din Ucraina generată de bombardamentele rusești asupra centralelor electrice a dus la întreruperea automată a unei linii de tranzit prin care se importă electricitate din România. Această întrerupere a avut loc pentru a proteja rețelele și stațiile electrice de la suprasarcină. Dacă nu se aplica deconectarea automată, stațiile electrice puteau fi serios afectate și întreruperile ar dura mai mult, prnotează autoritățile.

radiochisinau.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • FOTO Cartușe și un proiectil de artilerie – găsite de geniști. Au fost nimicite în condiții de maximă securitate
  • Grav accident în România cu implicarea unui tânăr din R.Moldova. A fost transportat la spital în comă
  • Adolescenta din Drochia, dispărută de la mijlocul lunii octombrie, a fost găsită
  • Soția șefului informațiilor militare ucrainene, Kirill Budanov, ar fi fost intoxicată cu metale grele
  • Armistițiul din Fâșia Gaza a fost prelungit. Alți 11 ostatici israelieni, eliberați
  • Noul judecător constituțional a fost prezentat magistraților de la Curtea Constituțională
  • 19 conducători auto au fost depistați în weekend în stare de ebrietate la volan; Avertismentul poliției
  • 426 de muncitori, antrenați la deszăpezirea capitalei; Au fost împrăștiate peste 450 de tone de material antiderapant
  • Un fost președinte al Federației de Baschet din Republica Moldova, cercetat de CNA pentru escrocherie, a fost condamnat la 8 ani de închisoare
  • Patru curse aeriene au fost anulate de pe Aeroportul Chișinău din cauza condițiilor meteo nefavorabile