Știrinews.24.md
27 Ianuarie 2023, 14:07
212

De la facultate - la pușcărie; Un tânăr a spălat peste 2 milioane de lei din trafic de droguri; Unde au ajuns banii

De la facultate - la pușcărie; Un tânăr a spălat peste 2 milioane de lei din trafic de droguri; Unde au ajuns banii

Un tânăr de 20 de ani, originar din Taraclia, organizator al unui grup criminal specializat în vânzarea marijuanei, a fost condamnat la șase ani de închisoare.

Potrivit sentinței pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, pedeapsa vizează și activitatea acestuia de spălare a banilor proveniți din traficul de droguri, în perioada 2020-2021.

Mai exact, acesta a transferat banii din vânzarea drogurilor pe 26 cartele bancare înregistrate pe numele altor persoane, dar folosite de el, în sumă de peste 2.000.000 lei. La solicitarea procurorului PCCOCS, acești bani au fost confiscați în folosul statului.

Oamenii legii l-au identificat pe inculpat ulterior trimiterii în judecată a unui alt membru al grupului, care avea rol de curier. Astfel, aceștia primeau pe internet comenzile pentru livrarea drogurilor achitate grupului anterior prin terminale publice de plată sau prin alimentarea cartelelor bancare, apoi le plasau în ascunzișuri, după care clienții primeau imaginea cu locația de la care-și puteau prelua comanda.

Inculpatul are vârsta de 20 de ani și este originar din Taraclia, iar în perioada infracțională își făcea studiile de profil real la o universitate din Chișinău.

Acesta își recunoaște vinovăția, iar potrivit legii a beneficiat de reducerea pedepsei și, deci, își va ispăși pedeapsa în închisoare pentru un termen de șase ani. Totuși, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, acesta se prevalează de prezumția nevinovăției potrivit legii.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Trei persoane, reținute la Edineț într-un dosar de trafic de droguri
  • VIDEO // A urcat beat și fără permis la volanul unui automobil luat în chirie. Un tânăr din Ungheni, documentat de autorități
  • Doi judecători și un avocat, luați pe sus de ofițerii CNA. Sunt bănuiți de trafic de influență și acte de corupție
  • Programul „Satul European” pentru anii 2024-2028, aprobat de Guvern: Costurile sunt estimate la peste 5,3 miliarde de lei
  • VIDEO // A urcat beat la volan și fără permis de conducere. Un tânăr de 22 de ani, cercetat penal
  • Participanții la ultramaratonul Rubicon, care au pornit vineri de la Arcul de Triumf din Chișinău, au ajuns la București
  • Atac armat la Moscova // Numărul morților urcă la peste 60 de persoane
  • Un tânăr și-a abuzat sexual verișoara, o copilă de 6 ani. Ce pedeapsă a primit
  • Operațiunea „Seat Belt” s-a încheiat: Peste 600 de șoferi au fost sancționați de polițiști
  • Un bărbat din Chișinău, condamnat la 12 ani de închisoare pentru trafic de droguri, furturi și escrocherie