Știrinews.24.md
23 Noiembrie 2022, 18:22
218

De ce s-a întrerupt lumina în Republica Moldova în urma bombardamentelor rusești în Ucraina, dacă o cumpărăm din România?

De ce s-a întrerupt lumina în Republica Moldova în urma bombardamentelor rusești în Ucraina, dacă o cumpărăm din România?

De ce s-a întrerupt lumina în Republica Moldova, dacă o cumpărăm din România, iar bombardamentele rusești au loc în Ucraina? E o întrebare pe care și-au pus-o mai mulți astăzi, inclusiv pe rețelele de socializare, iar deputatul PAS Radu Marian a venit cu explicații, prezentând argumentele Moldelectrica și oficialilor de la ministerul de resort.

„Bombardamentele rusești în Ucraina au dus la întreruperi în țara noastră pentru că sistemele energetice ale Moldovei și Ucrainei sunt conectate între ele. Situația critică din Ucraina a dus la întreruperea automată a unei linii de tranzit care aducea electricitate din România. Această întrerupere a avut loc pentru a proteja rețelele și stațiile electrice de la suprasarcină. Dacă nu se aplica deconectarea automată, stațiile electrice putea fi serios afectate și întreruperile ar putea dura mai mult”, afirmă Radu Marian.

„Situația ar fi fost alta dacă aveam azi o linie directă de interconexiune cu România, care nu este încă construită pentru că guvernările trădătoare precedente nu au făcut niciun progres. Abia guvernarea PAS a început anul ăsta construcția liniei de interconexiune cu România (Chișinău-Vulcănești, cu o lungime de 158 km) și va fi gata aproximativ 2 ani”, a mai adăugat deputatul.

Amintim că în această după-amiază, întreaga Republica Moldova a fost cufundată în beznă, autoritățile anunțând că deconectarea de la energia electrică s-a produs în urma bombardamentelor rusești în Ucraina.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Putin, uimit de faptul că R.Moldova își depozitează gazele naturale în Ucraina
  • Un tânăr din România, prins cu permis de conducere italian fals; Ar fi achitat 350 de euro intermediarilor
  • Dosar de spălarea banilor: Au fost efectuate percheziții la 12 bănuiți din Moldova. Ce au găsit procurorii
  • Percheziții în România, R. Moldova și Suedia la o grupare internațională care spăla milioane de euro din fraude informatice
  • Zece școli din Republica Moldova vor fi dotate cu echipament performant pentru studii aprofundate în domeniul IT
  • Banca Europeană de Investiții va oferi un împrumut adițional în valoare de 100 de milioane de euro pentru reparația drumurilor din R. Moldova
  • Maia Sandu, la Conferința Internațională Anticorupție: Nu adăpostiți fugari; Inițiați investigații dacă vreți să ajutați RM
  • Criza energetică mobilizează autoritățile. Până în 2025 Moldova va avea două noi centrale termoelectrice
  • Criza energetică din R. Moldova, discutată de Maia Sandu și Secretarul de Stat pentru Energie al SUA, Jennifer Granholm
  • Companie multimiliardară din Emirate își retrage intenția de a investi în R. Moldova