Știrinews.24.md
23 Martie 2023, 19:12
79

Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova cere începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova

Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova cere începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova

Membrii Comitetului Parlamentar de Asociere (CPA) UE – Moldova au adoptat, 23 martie, la Bruxelles o declarație în care solicită începerea negocierilor de aderarea la Uniunea Europeană a Republicii Moldova cât mai curând posibil, până la finalul anului, după îndeplinirea celor 9 recomandări transmise de Comisia Europeană, se arată într-un comunicat al Comitetului, transmis G4Media.

De asemenea, membrii comitetului solicită în declarația adoptată și crearea unui regim special de sancțiuni pentru persoanele care acționează pentru destabilizarea Republicii Moldova.

Documentul adoptat astăzi în unanimitate de membrii CPA mai solicită, de asemenea, liberalizarea totală a comerțului dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, integrarea Republicii Moldova cât mai curând în Piața Unică Europeană și creșterea sprijinului financiar acordat de UE.

Declarația a fost adoptată în cadrul celei de-a 13-a Reuniuni a Comitetului Parlamentar de Asociere care a avut loc astăzi în Parlamentul European de la Bruxelles și care a reunit membri ai Parlamentului European și ai Parlamentului Republicii Moldova, reprezentanți ai Guvernului Republicii Moldova, precum și ai Comisiei Europene și ai Serviciului European de Acțiune Externă.

radiochisinau.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Vot FINAL: Începând cu 2025, cetățenii Republicii Moldova vor avea cărți de identitate
  • Echipa Republicii Moldova a cucerit medalii la Cupa Mondială de Para Powerlifting 2024
  • Întâlnire la București între premierii Republicii Moldova și României. Dorin Recean: „Suntem uniți prin trecutul nostru comun, limba română pe care o vorbim și cultură”
  • Importul de cereale în Republica Moldova va fi permis doar în baza licenței încă trei luni
  • A fost lansat un timbru poștal dedicat celor 30 de ani de la aderarea R. Moldova la Parteneriatul pentru Pace
  • FOTO // Au încercat să părăsească R. Moldova cu sume mari de bani nedeclarați vameșilor. Două cetățene străine, documentate
  • MAE informează că un cetățean al Republicii Moldova a murit în atentatul terorist produs pe 22 martie la Moscova
  • O nouă intervenție SMURD în R. Moldova. Un copil de două luni, transportat de urgență la un spital din Iași
  • Republica Moldova condamnă atacul de la Moscova: „Terorismul nu poate fi justificat”
  • Chișinăul, despre atacul armat de la Moscova. Maia Sandu: R. Moldova condamnă terorismul și orice act de violență împotriva civililor