Știrinews.24.md
27 Martie 2023, 10:01
77

CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 100 de milioane de lei, săptămâna trecută

CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 100 de milioane de lei, săptămâna trecută

Bunuri de circa 45 de milioane de lei au fost sechestrate de Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI), din cadrul CNA, în baza delegațiilor procurorilor, săptămâna trecută. Printre acestea se numără 3 capitaluri sociale, 3 încăperi locative, o construcție locativă și 2 terenuri pentru construcție. De asemenea, Direcția generală urmărire penală, împreună cu procurorii, au sechestrat bunuri de circa 60 de milioane de lei în două cauze penale.

Direcția generală asigurare operativă a efectuat 6 expertize judiciare, dintre care 4 criminalistice și 2 IT, în procedură fiind alte 63 de expertize.

Direcția legislație a recepționat 46 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 15 rapoarte de expertiză și 7 avize. La moment, se lucrează pe 50 materiale, recepționate de la autorități.

Direcția analitică a efectuat 6 analize operaționale și a inițiat 8 noi, alte 64 de studii sunt în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la 10 ședințe de judecată, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 148 de caziere de integritate.

Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 17 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție. Totodată, au fost lansate 2 campanii de informare și sensibilizare „Pentru Siguranță – Construim cu Integritate!”, realizată în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și promovarea integrității în educație în comun cu Ministerul Educației și Cercetării.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 55 de apeluri. În penitenciare se află 12 persoane, arestate în dosarele CNA.

Potrivit CNA, în prezent, anchetatorii au în gestiune 336 de dosare.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • VIDEO: Tânăr bătut, amenințat cu moartea și lăsat fără 9 milioane de lei; Suspecții - doi bărbați din Anenii Noi
  • Terenuri, mașini, construcții și capitaluri sociale, în valoare de 5,4 milioane de lei, puse sub sechestru de ARBI a CNA
  • Catastrofă feroviară în India: Peste 280 de morți și 900 de răniți, după o coliziune între trei trenuri
  • Prim-ministrul Marii Britanii a anunțat un nou sprijin pentru Moldova. Ar fi vorba despre 10,5 milioane de lire sterline
  • Peste 4000 de ucraineni au intrat în R. Moldova în ultimele 24 de ore, inclusiv 1195 de copii
  • Norvegia va oferi Republicii Moldova 50 milioane de euro. Anunțul a fost făcut de premierul norvegian
  • Banca Mondiala a aprobat doua finantari în valoare totală de 95 de milioane de dolari pentru Republica Moldova
  • Maia Sandu, la deschiderea Summitului CPE: Nu putem accepta ca cetățenii noștri să se transforme în refugiați peste noapte
  • Peste 20 de delegații străine au aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău
  • Republica Moldova va primi un suport bugetar în valoare de 211 milioane de dolari