Știrinews.24.md
27 Martie 2023, 10:01
173

CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 100 de milioane de lei, săptămâna trecută

CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 100 de milioane de lei, săptămâna trecută

Bunuri de circa 45 de milioane de lei au fost sechestrate de Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI), din cadrul CNA, în baza delegațiilor procurorilor, săptămâna trecută. Printre acestea se numără 3 capitaluri sociale, 3 încăperi locative, o construcție locativă și 2 terenuri pentru construcție. De asemenea, Direcția generală urmărire penală, împreună cu procurorii, au sechestrat bunuri de circa 60 de milioane de lei în două cauze penale.

Direcția generală asigurare operativă a efectuat 6 expertize judiciare, dintre care 4 criminalistice și 2 IT, în procedură fiind alte 63 de expertize.

Direcția legislație a recepționat 46 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 15 rapoarte de expertiză și 7 avize. La moment, se lucrează pe 50 materiale, recepționate de la autorități.

Direcția analitică a efectuat 6 analize operaționale și a inițiat 8 noi, alte 64 de studii sunt în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la 10 ședințe de judecată, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 148 de caziere de integritate.

Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 17 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție. Totodată, au fost lansate 2 campanii de informare și sensibilizare „Pentru Siguranță – Construim cu Integritate!”, realizată în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și promovarea integrității în educație în comun cu Ministerul Educației și Cercetării.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 55 de apeluri. În penitenciare se află 12 persoane, arestate în dosarele CNA.

Potrivit CNA, în prezent, anchetatorii au în gestiune 336 de dosare.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Țările UE aprobă un sprijin de 9 milioane de euro pentru modernizarea capacităților de apărare aeriană ale Republicii Moldova
  • VIDEO O rețea de restaurante din Moldova, perheziționată pentru spălare de bani. Au fost ridicați 19 milioane de lei
  • Compania din scandalul cu repararea turbinei de la Termoelectrica, amendată cu circa 580 000 lei, peste un an și jumătate de la inspecție
  • Curtea de Justiție a UE: Ungaria este pedepsită cu o amendă de 200 de milioane de euro. Care este motivul
  • Tragedie pe malul Nistrului! Un bărbat a murit strivit de creanga ce a căzut peste cortul în care se odihnea
  • FOTO/ Copaci doborâți peste mașini, în urma vântului puternic și a ploilor însoțite de descărcări electrice. Anunțul autorităților municipale
  • A supraviețuit miraculos! Un bărbat a ajuns la spital, după ce a căzut de la etajul 8 peste o mașină
  • Ceban, la ședința Primăriei: Săptămâna trecută a fost publicat proiectul bugetului municipal
  • Serviciul Vamal raportează încasări de peste 782 de milioane de lei, colectate timp de o săptămână
  • O dronă de tip Shahed ar fi survolat, noaptea trecută, spațiul aerian al R. Moldova, în preajma Tiraspolului: Ce spune MA