Știrinews.24.md
15 Septembrie 2023, 16:45
97

Cine vrea să supravegheze Compania „Teleradio-Moldova”? A fost lansat un concurs

Cine vrea să supravegheze Compania „Teleradio-Moldova”? A fost lansat un concurs

Se caută membri noi pentru Consiliul de Supraveghere și Dezvoltare al Companiei „Teleradio-Moldova”. În acest sens, a fost lansat un concurs de selectare a candidaților, cu termenul limită de 25 septembrie 2023, ora 17:00. Candidații urmează să fie propuși de către organizațiile societății civile.

Potrivit unui comunicat emis de către Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova, candidații trebuie să întrunească mai multe condiții cumulative, printre care figurează - experiența de cel puțin 5 ani în unul dintre următoarele domenii: al jurnalismului, al mass-mediei, al culturii, al cinematografiei, al dreptului, al relațiilor cu publicul, al relațiilor internaționale, al gestiunii financiare și gestiunii întreprinderii comerciale, al tehnologiei informației și comunicațiilor, al ingineriei, precum și al activității academice.

De asemenea, candidații trebuie să aibă o reputație profesională ireproșabilă, confirmată prin cel puțin două scrisori de recomandare, precum și să nu aibă interdicția de a ocupa o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, care derivă dintr-un act de constatare al Autorității Naționale de Integritate. O altă condiție este că membrii Consiliului nu trebuie să fie afiliați politic sau membri de partid.

Participanții la concursul pentru funcția de membru al Consiliului de Supraveghere și Dezvoltare pot depune dosarele personal sau prin poștă, la secretariatul Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media (mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 105, bir. 716)  sau prin e-mail la adresa [email protected]. Persoana responsabilă de recepționarea dosarelor este Liliana Cotorobai (date de contact: +373 22 820 520; [email protected]).

Menționăm, că potrivit legislației, Consiliul de Supraveghere și Dezvoltare al Companiei „Teleradio-Moldova” este constituit din 7 membri –  3 dintre ei sunt propuși de fracțiunile parlamentare, cu respectarea reprezentării proporționale a majorității și opoziției, iar 4 membri sunt propuși de organizațiile societății civile. Aceștia sunt desemnați de Parlament, pentru un singur mandat de 6 ani.

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Atac armat într-un bar din Suedia; Doi oameni au fost uciși
  • VIDEO // Alertă cu bombă la un liceu din municipiul Bălți. Copiii au fost evacuați din clădire
  • Roaming mai accesibil pentru cetățenii care călătoresc între UE și R. Moldova: Au fost stabilite plafoanele de preț
  • În Ucraina a fost permisă scrierea cuvintelor „Rusia”, „Moscova” sau „Imperiul Rus” cu litere mici
  • Corina Crețu: Odată cu începerea negocierilor de aderare la UE, R. Moldova va avea dreptul la fonduri de preaderare
  • Ucraina a lansat un atac „masiv” cu rachete împotriva bazei rusești Saki din Crimeea. SBU: „Loviturile au provocat daune serioase echipamentelor ocupanților”
  • Marina Tauber se vrea primar al municipiului Bălţi. A depus actele pentru a fi înregistrată în calitate de candidat independent
  • Breaking NEWS // Candidatul la funcția de primar al capitalei, Mihai Bagas, a fost reținut
  • DECIS! Starea de urgență în Moldova, prelungită cu 60 de zile
  • Polonia nu mai vrea să livreze arme Ucrainei, în plin conflict legat de cereale