Știrinews.24.md
23 Septembrie 2022, 17:39
56

Cinci persoane au fost arestate pentru însușire și spălare de bani. Prejudiciul cauzat la peste 100 de părți vătămate este de circa 25 000 000 de lei

Persoanele reținute sunt vizate în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul săvârșirii infracțiunilor de delapidarea averii străine, escrocherie și spălarea banilor, comisă în proporții deosebit de mari.

În cadrul investigațiilor efectuate au fost percheziționate unitățile de transport, oficiile și domiciliile persoanelor vizate în schema infracțională.

Cinci persoane au fost arestate pentru însușire și spălare de bani. Prejudiciul cauzat la peste 100 de părți vătămate este de circa 25 000 000 de lei

Pe parcursul zilei de 21 septembrie 2022, au fost efectuate mai multe percheziții, în rezultatul cărora au fost reținute cinci persoane. Potrivit Procuraturii Anticorupție, s-a stabilit că persoanele arestate, în perioada anilor 2021-2022, au organizat o schemă infracțională prin care au însușit ilegal de la agenți economici care comercializează produse petroliere, prin escrocherie și delapidare, cauzând un prejudiciu de aproximativ 25 000 000 de lei la peste 100 de părți vătămate.

În rezultatul perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate telefoane mobile, agende, înscrisuri de ciornă, recipise, facturi fiscale, foi de parcurs, cât și alte documente pertinente, care urmează a fi supuse expertizării și examinării în cadrul cauzei penale.

Pe parcursul zilei de ieri, 22 septembrie 2022, celor cinci persoane reținute le-a fost înaintată învinuire, după care în privința acestora procurorii anticorupție au depus în instanța de judecată, demersuri de aplicare a măsurilor preventive  sub formă de arest și respectiv arest la domiciliu.

Despre rezultatele acțiunilor de urmărire penală pe caz, procurorii vor informa ulterior, în măsura în care prezentarea unor date din dosar nu va periclita buna desfășurare a investigațiilor penale.

diez.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Sindicatele propun ca din 2023 salariul minim să fie cel puțin cinci mii de lei
  • Aproape 1 800 de copii din Ucraina au fost înscriși în școlile și grădinițele din Republica Moldova
  • CSE a dispus prelungirea autorizației de mediu pentru Uzina Metalurgică de la Râbnița
  • O nouă rută de troleibuz pentru locuitorii orașului Durlești. Când va fi lansată și ce itinerar va avea
  • Încasări de peste 40 de miliarde de lei la Bugetul Public Național în 9 luni ale anului
  • Duma de Stat a Rusiei ratifică anexarea celor patru regiuni ucrainene unde au fost impuse referendumuri
  • Expoziție a construcțiilor ilegale, inaugurată de PAS: „Ceban adună bani pentru partid prin protejarea schemelor imobiliare”
  • Ministrul britanic pentru Europa, Leo Docherty, vine la Chișinău
  • VIDEO A fost anunțat câștigătorul Premiului Nobel pentru Medicină. Ce descoperire a făcut
  • Jumătate din bărbații mobilizați într-o regiune din Rusia, trimiși acasă pentru că nu îndeplineau criteriile de încorporare. Comisarul șef – demis