Știrinews.24.md
19 Septembrie 2023, 15:59
93

China: Fostul ministru de externe Qin Gang a fost demis, din cauza unei relaţii extraconjugale

China: Fostul ministru de externe Qin Gang a fost demis, din cauza unei relaţii extraconjugale

Fostul ministru de externe al Chinei Qin Gang, care a fost demis din funcţie în iulie, a avut o relaţie extraconjugală în timp ce era ambasador în Statele Unite, a relatat marţi Wall Street Journal (WSJ), citând persoane familiare cu chestiunea, transmite Agerpres cu referire la Reuters.

Conform cotidianului american, Qin cooperează cu ancheta, care se concentrează acum asupra faptului dacă această afacere sau comportamentul lui Qin au compromis securitatea naţională a Chinei.

Înalţi oficiali chinezi au fost informaţi că o investigaţie internă a Partidului Comunist a descoperit că Qin a fost implicat în afacere pe tot parcursul mandatului său ca ambasador al Chinei în Statele Unite. Două surse au declarat pentru ziarul american că aventura a dus la naşterea unui copil în SUA.

În cadrul unui briefing de presă regulat marţi, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe chinez, Mao Ning, a fost întrebată despre acest articol şi a răspuns: "În legătură cu numirea şi revocarea ministrului chinez de externe, partea chineză a făcut publice informaţii înainte şi eu nu sunt la curent cu celelalte informaţii pe care le-aţi menţionat".

Qin a fost înlocuit de diplomatul veteran Wang Yi în iulie ca ministru de externe, după o absenţă misterioasă de o lună de la îndatoriri, la abia jumătate de an în post.

El a fost cel mai înalt reprezentant al Chinei la Washington din iulie 2021 până în ianuarie în acest an.

Numit în funcţie la sfârşitul lunii decembrie 2022, Qin Gang nu mai apăruse în public de peste o lună şi a fost eliberat oficial din post în iulie de către parlament după doar ceva mai mult de 200 de zile de mandat, aminteşte France Presse.

Decizia a survenit la capătul mai multor săptămâni de incertitudini şi zvonuri privind soarta acestui fost ambasador al Chinei în SUA (2021-2022), în vârstă de 57 de ani, şi despre care se cunoştea că este un apropiat al preşedintelui Xi Jinping.

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Percheziții la spitalul raional Leova: Au fost ridicați 6500 de euro și 27 de mii de lei, bani luați ilegal de la pacienți
  • Stoianoglo a fost demis legal de președintă: Decizia Curții Constituționale după sesizarea unor deputați comuniști
  • Premieră pentru Republica Moldova: 13 polițiști și carabinieri din țară au fost detașați pentru securizarea JO 2024
  • Ultima oră! Cauza penală pe fostul Procuror General, Alexandr Stoianoglo, și 3 procurori PCCOCS, prin care l-au eliberat pe Veaceslav Platon, a fost deblocată
  • Droguri în valoare de 1,4 mln lei, ascunse în cutii pentru jucării și săpun lichid. Liderul unei grupări criminale, reținut
  • Omorul de la Râșcani: Bărbatul de 41 de ani care a fost ucis este de origine turcă și făcea parte dintr-o grupare criminală
  • La Recensământul 2024 au fost recenzate 2,448 milioane de persoane
  • Politician din Șoldănești, prins beat la volan. Mașina i-a fost dusă la parcarea specială
  • VIDEO: Trei persoane au fost reținute la Edineț, într-un dosar de trafic de droguri
  • Procesul de integrare a Georgiei în UE a fost suspendat