Știrinews.24.md
21 Noiembrie 2022, 15:31
61

Cea de-a treia reuniune a Platformei de Sprijin pentru Moldova, se va desfășura astăzi și mâine la Paris

Cea de-a treia reuniune a Platformei de Sprijin pentru Moldova, se va desfășura astăzi și mâine la Paris

Reuniunea de la Paris are loc în contextul în care Republica Moldova se confruntă cu provocări majore de ordin energetic, economic, umanitar și la adresa rezilienței sale, pe fondul războiului brutal de agresiune purtat de Federația Rusă împotriva Ucrainei.

Având în vedere gravitatea crizei în sectorul energetic, cu puternice consecințe destabilizatoare asupra bugetului de stat, lucrările Conferinței ministeriale de la Paris se vor concentra în mod deosebit asupra opțiunilor de asistență de urgență în acest domeniu în beneficiul Republicii Moldova.

Președinta Maia Sandu a participat duminică la Sommetul Francofoniei. Ea a mers împreună cu președintele francez Emmanuel Macron și șefa diplomației franceze Catherine Colonna, spre Paris, unde va avea loc Conferința de sprijin a Moldovei.

Potrivit unui mesaj al ministrului de Externe Nicu Popescu, delegațiile celor două țări au vorbit despre aprofundarea cooperării dintre state și și ultimele pregătiri pentru cea de-a treia reuniune a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova, găzduită de Franța.

Ministrul de Externe a mulțumit Franței, României și Germaniei, co-președinții Platformei, care alături statele din G7, UE și organizațiile internaționale transmit un semnal clar privind consolidarea acestui nou format ca instrument pentru coagularea sprijinului internațional necesar țării noastre.

Moldova are prieteni buni, împreună cu care vom izbuti să depășim costurile dramatice ale războiului asupra economiei și a sectorului energetic, a subliniat Nicu Popescu.

radiochisinau.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Guvernul a aprobat Bugetul de Stat pentru anul 2023 la doar câteva ore după ce a fost supus consultării
  • Dosar de spălarea banilor: Au fost efectuate percheziții la 12 bănuiți din Moldova. Ce au găsit procurorii
  • Percheziții în România, R. Moldova și Suedia la o grupare internațională care spăla milioane de euro din fraude informatice
  • Zece școli din Republica Moldova vor fi dotate cu echipament performant pentru studii aprofundate în domeniul IT
  • Banca Europeană de Investiții va oferi un împrumut adițional în valoare de 100 de milioane de euro pentru reparația drumurilor din R. Moldova
  • În atenția viitorilor conducătorilor de vehicule! Examenul practic pentru obținerea permisul de conducere la câteva categorii este sistată
  • Președintele Maia Sandu a primit Distincția Madeleine K. Albright pentru Democrație
  • Biroul de reintegrare salută eliberarea lui Horjan: Vom insista pentru eliberarea tuturor persoanelor deținute ilegal
  • Benzina a ajuns la 24 lei per litru. ANRE prezintă prețurile plafon la carburanți pentru joi, 8 decembrie
  • Criza energetică mobilizează autoritățile. Până în 2025 Moldova va avea două noi centrale termoelectrice