Știrinews.24.md
6 Decembrie 2022, 20:05
69

Ce venituri au fost acumulate la bugetul public național, în 11 luni ale lui 2022. Deficitul BPN - 5,2 miliarde lei

Ce venituri au fost acumulate la bugetul public național, în 11 luni ale lui 2022. Deficitul BPN - 5,2 miliarde lei

În 11 luni ale anului 2022, la bugetul public național au fost acumulate venituri de 81,0 miliarde lei, fiind în creștere cu 13,1 miliarde lei, față de perioada similară a anului trecut. Cheltuielile au constituit 86,2 miliarde lei, mai mult cu 15,2 miliarde lei, decât în aceeași perioadă a anului 2021. Executarea bugetului public național s-a încheiat cu un deficit de 5,2 miliarde lei, iar soldurile mijloacelor bănești în conturile bugetelor componente ale BPN au constituit 7,7 miliarde lei.

Potrivit datelor oferite de Ministerul Finanțelor, veniturile bugetului de stat în perioada ianuarie - noiembrie, au constituit 52,3 miliarde lei, fiind în creștere cu 9,3 miliarde lei față de aceeași perioadă a anului trecut.

Veniturile administrate de către Serviciul Fiscal de Stat au constituit 21,0 miliarde lei, cu 3,3 miliarde lei mai mult față de acceași perioadă a anului 2021, iar veniturile administrate de către Serviciul Vamal au constituit 30,5 miliarde lei, fiind în creștere cu 5,0 miliarde lei comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Cheltuielile bugetului de stat au fost executate în sumă de 58,8 miliarde lei, mai mari cu 11,9 miliarde lei comparativ cu perioada similară a anului 2021. Executarea bugetului de stat s-a încheiat cu un deficit în sumă de 6,5 miliarde lei, iar soldurile mijloacelor bănești în conturile bugetului de stat au constituit 3,1 miliarde lei.

Ministerul Finanțelor dă asigurări că bugetul dispune de resurse financiare suficiente, iar riscuri de stopare a cheltuielilor aprobate în buget nu există.

publika.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Andrei Spînu îl vede în spate pe fugarul Șor//De ce a fost anulată licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroport
  • Cei mai buni în știință și inginerie! 42 de elevi au fost premiați la concursul „Moldova Science and Engineering Fair”
  • Un profesor din Moldova a violat doi elevi; Acesta a fost condamnat la 17 ani de pușcărie
  • Strugurii din R. Moldova au fost exportați în 33 de țări, fiind stabilit un nou record în 2023
  • Anti-record în Parlament. Promo-LEX: Agenda ședinței de joi a fost modificată în proporție de 766%
  • Institutul de Cardiologie a fost dotat cu un tomograf cu inteligență artificială
  • Un bărbat de 47 de ani care a exploatat sexual o adolescentă fugită de acasă, a fost condamnat la 10 ani de detenție
  • Un cetățean al Republicii Moldova a fost arestat pe o barcă în care erau patru tone de cocaină în Arhipelagul Canarelor
  • Un fost colaborator al structurilor de forță ale separatiștilor transnistreni, reținut pentru organizarea migrației ilegale din Ucraina
  • O copilă din sudul țării a fost violată de un bărbat de 49 de ani; Acesta va sta 10 ani după gratii