Știrinews.24.md
16 Ianuarie 2023, 19:27
36

Cartea de memorii a prințului Harry, în Cartea Recordurilor. 1,43 milioane de exemplare, vândute în prima zi

Cartea de memorii a prințului Harry, în Cartea Recordurilor. 1,43 milioane de exemplare, vândute în prima zi

La doar o zi după lansare, Nemira a epuizat întregul tiraj de 15.000 exemplare, stabilind un record pentru orice carte de non-ficţiune publicată vreodată de editură. Pentru a onora cererea fără precedent, se află în pregătire al doilea tiraj de 25.000 de exemplare, disponibilă la precomandă online şi în librării de vineri, 20 ianuarie, a anunţat Guinness World Book. 

Potrivit The Guardian, în ţări precum Marea Britanie, SUA şi Canada, cartea a ajuns la 1,43 milioane de exemplare vândute în prima zi. Volumul de memorii a fost lansat în SUA cu un tiraj de 2,5 milioane de exemplare, iar un al doilea tiraj a fost programat pentru a răspunde cererii uriaşe. „Rezervă”, volumul de memorii al prinţului Harry, duce de Sussex, a fost publicat internaţional pe 10 ianuarie 2023 în 16 limbi. 

Cartea „Rezervă” îi poartă pe cititori înapoi în timp, amintindu-le una dintre cele mai impresionante imagini din secolul trecut: doi băieţi, doi prinţi care merg în urma sicriului mamei lor, în timp ce întreaga lume îi urmăreşte cuprinsă de tristeţe şi de teamă. După ce Diana, prinţesa de Wales, a fost condusă pe ultimul drum, miliarde de oameni s-au întrebat ce era în mintea şi în sufletul lor, dar şi cum avea să fie viaţa lor mai departe. Această carte spune povestea a ceea ce a urmat pentru Harry. Pentru prima oară, prinţul Harry îşi relatează viaţa și face o serie de mărturisiri și dezvăluiri.

Una dintre cele mai picante relatări ale acestei cărți a fost ceea în care prințul Harry spune că ar fi fost atacat fizic de William, când relaţia lor s-a răcit din cauza căsătoriei cu actriţa Meghan Markle. Descriind o confruntare la casa lui din Londra în 2019, Harry spune în care că William a numit-o pe Meghan „dificilă” și „nepoliticoasă”. Confruntarea a escaladat, scrie Harry, până când William „m-a prins de guler, mi-a rupt colierul şi... m-a trântit la podea".

De asemenea, el povesteşte cum a aflat de moartea mamei sale, Lady Diana, cum a obiectat la faptul că tatăl său se recăsătorea cu Camilla, pe care o percepea drept o „mamă vitregă rea”, și susţine că a ucis 25 de talibani când era pilot de elicopter al Forțelor Aeriene Regale în Afganistan.

Sentimentul lui Harry de a fi „rezervă" este tema cărţii sale, descriind de-a lungul capitolelor copilăria, anii de şcoală, cariera sa în armata britanică, relaţia cu părinţii şi fratele său şi viaţa cu Meghan la curte, nunta şi căsătoria până la propria lor experienţă de părinţi.

publika.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Votat în prima lectură: Numărul moldovenilor care vor beneficia de ajutor pentru perioada rece a anului
  • LIVE: Parlamentul se convoacă în prima ședință din sesiunea de primăvară
  • Peste 1000 de milioane de lei aduse de Serviciul Vamal la bugetul de stat în ultima săptămână
  • Bunuri de milioane de lei sechestrate, ședințe și zeci de expertize judiciare. CNA, sinteza săptămânii
  • Guvernul pregătește un nou ajutor umanitar pentru Ucraina, în valoare de peste 16,8 milioane de lei
  • De la facultate - la pușcărie; Un tânăr a spălat peste 2 milioane de lei din trafic de droguri; Unde au ajuns banii
  • Peste opt mii de familii, care și-au cumpărat locuințe prin Programul „Prima casă”, vor primi compensații de la stat. Hotărâre aprobată de Guvern
  • Comisia Europeană a propus creșterea asistenței macro-financiare pentru R. Moldova cu aproape 145 de milioane de Euro
  • Guvernul va compensa până în iulie majorarea ratei dobânzii bancare pentru „Prima Casă”
  • Peste opt mii de familii, care și-au cumpărat locuințe prin Programul „Prima casă”, vor primi compensații de la Guvern