Știrinews.24.md
21 Septembrie 2022, 19:26
134

BREAKING NEWS: Din 1 octombrie am putea plăti peste 29 de lei pentru un metru cub de gaz

BREAKING NEWS: Din 1 octombrie am putea plăti peste 29 de lei pentru un metru cub de gaz

Din 1 octombrie am putea plăti 29,27 lei (TVA inclus) pentru un metru cub de gaz. Proiectul de hotărâre urmează să fie discutat vineri la ședința ANRE. În prezent, consumatorii din Moldova achită 23 de lei pentru un metru cub de gaze.

Amintim că zilele trecute Moldovagaz a depus o cerere la ANRE în care solicită o majorare cu 31,5% a tarifului pentru gazele naturale, din octombrie. În prezent, consumatorii din Moldova achită 23 de lei pentru un metru cub de gaze.

Într-un mesaj postat pe Telegram, şeful Moldovagaz, Vadim Ceban, menţionează că majorarea tarifului pentru gazele naturale este impusă de preţul de achiziţie din ce în ce mai mare plătit Gazpromului.

Potrivit lui Ceban, dacă tariful nu va fi ajustat, atunci Moldovagaz nu va putea să-şi îndeplinească obligaţiile contractuale. De la începutul verii până în prezent, preţul plătit de Moldovagaz concernului rus pentru o mie metri cubi de gaze naturale a crescut de peste două ori. În iunie, Moldovagaz a plătit 880 de dolari pentru o mie de metri cubi, în iulie - 980 de dolari, în august - 1 458 de dolari, iar în septembrie va plăti 1 882 de dolari.

În prezent, nu este clar dacă, în sezonul rece, Gazprom va livra gaze naturale ţării noastre. Andrei Spînu a anunţat în cadrul unei emisiuni televizate că Republica Moldova a împrumutat 300 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, bani care vor fi utilizaţi pentru a cumpăra gaze naturale. BERD însă nu permite achiziţii de la concernul rus, a precizat Spînu.

publika.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • CSE a dispus prelungirea autorizației de mediu pentru Uzina Metalurgică de la Râbnița
  • O nouă rută de troleibuz pentru locuitorii orașului Durlești. Când va fi lansată și ce itinerar va avea
  • Încasări de peste 40 de miliarde de lei la Bugetul Public Național în 9 luni ale anului
  • Expoziție a construcțiilor ilegale, inaugurată de PAS: „Ceban adună bani pentru partid prin protejarea schemelor imobiliare”
  • Ministrul britanic pentru Europa, Leo Docherty, vine la Chișinău
  • VIDEO A fost anunțat câștigătorul Premiului Nobel pentru Medicină. Ce descoperire a făcut
  • Atenție, șoferi! Traficul rutier pe strada Dumitru Rîșcanu va fi suspendat parțial în perioada 3-21 octombrie
  • Jumătate din bărbații mobilizați într-o regiune din Rusia, trimiși acasă pentru că nu îndeplineau criteriile de încorporare. Comisarul șef – demis
  • Peste 300 de cetățeni străini au primit refuz de intrare în Moldova
  • Mesajul disperat al unui soldat rus pentru soție: „În curând vom fi morți cu toții”