Știrinews.24.md
8 Februarie 2024, 13:35
160

Bătaie în diasporă // O familie de moldoveni, atacată de doi conaționali. Fata de 10 ani a stat o lună în spital

Bătaie în diasporă // O familie de moldoveni, atacată de doi conaționali. Fata de 10 ani a stat o lună în spital

O familie de moldoveni cu cetățenie română, stabilită în orașul francez Nisa, a fost atacată cu bare de fier de vecinii lor, doi conaționali. Unul dintre ei a fost eliberat și s-a întors în apartamentul vecin cu cel al victimelor, iar celălalt e în continuare căutat, scrie Le Figaro, citat de Libertatea.RO.

Un banal conflict între vecini, câteva certuri și brusc, o izbucnire de violență. În seara zilei de 10 ianuarie, familia a fost atacată în propria locuință cu bare de fier de vecinii lor. Scena a avut loc într-o clădire din Nisa. Suspecţii, doi fraţi, cetăţeni moldoveni, au spart uşa apartamentului victimelor, apoi i-au lovit pe tatăl, mama şi fiica lor cu o cheie şi cu bare metalice.

Fata de zece ani a suferit răni grave la cap. Transportată la spital împreună cu mama ei, copila a avut nevoie de o lună pentru a se vindeca.

Beți în momentul incidentului, cei doi atacatori au fugit. Unul dintre ei a fost prins după scurtă vreme. Plasat în arest și apoi pus sub acuzare, a fost ținut în arest preventiv în așteptarea procesului. Asta până când un judecător de libertăți și detenție (JLD) a decis să-l elibereze. O decizie primită foarte rău de victime și de avocatul lor, Paul Sollacaro.

„Ceea ce mă șochează mai presus de toate este că procuratura nu a contestat această decizie a JLD. În timp ce el face apel la orice și oricum” a spus avocatul. Potrivit acestuia, anumite dosare ar fi prioritizate în detrimentul altora.

„Există dorința de a fi ultravigilenți în problemele legate de droguri. Este aproape politic. Pe de o parte pot să înțeleg, dar aceeași vigilență a acuzării trebuie să fie aplicată în cazuri la fel de grave ca acesta”, subliniază reprezentantul victimelor.

Chestionat, procurorul din Nisa, Damien Martinelli, a precizat că „interzicerea contactului cu victimele” a fost dispusă împotriva persoanei eliberate și că „orice încălcare va da naștere unei cereri de revocare” a controlului judiciar. „Cu excepția faptului că, între timp, acest bărbat s-a întors acasă, chiar lângă victimele sale”, a spus o sursă apropiată cazului.

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Sportivi moldoveni, pe podium în Germania. Au obținut 2 medalii la Grand Prix-ul IBSA de para-judo
  • Comrat: O mașină a zburat de pe traseu în doi piloni de electricitate, care au căzut apoi peste ea; Șoferul, dus la spital
  • Zece întreprinderi, investigate de Serviciul Fiscal de Stat pentru insolvabilitate intenționată; Ce riscă patronii
  • Demisii și numiri la Guvern. MAIA și MAE s-au ales cu noi secretari de stat
  • 60 de militari moldoveni participă la un exercițiu în Germania
  • Ocnița: 15 ani de închisoare pentru un bătrân de 76 de ani care a ucis în bătaie un consătean
  • Un tânăr de 22 de ani, căutat de familie după ce a plecat de acasă: Poliția solicită ajutorul cetățenilor
  • VIDEO // Fabricau acte false și angajau ilegal moldoveni în străinătate; Trei bărbați din Criuleni, reținuți
  • Șeful Pentagonului, dus de urgență la spital
  • Un microbuz de rută a intrat în copac. Patru persoane au fost transportate la spital