Știrinews.24.md
19 Septembrie 2023, 15:50
41

Azerbaidjan a lansat acțiuni „antiteroriste” în regiunea Nagorno-Karabah

Azerbaidjan a lansat acțiuni „antiteroriste” în regiunea Nagorno-Karabah

Ministerul Apărării din Azerbaidjan a anunțat că a început acțiuni „antiteroriste” în regiunea Nagorno-Karabah, care se află sub controlul Armeniei. De cealaltă parte, autoritățile din Armenia spun că nu au nicio armată în Nagorno-Karabah și informația care este difuzată de autoritățile azere nu corespunde realității.

„Formațiunile forțelor armate armene de pe teritoriul Azerbaidjanului, unde staționează temporar contingentul rusesc de menținere a păcii, expun pozițiile armatei azere care se află în direcția regiunii Aghdam la foc intensiv din diferite arme de calibru mic”, menționează Ministerul Apărării din Azerbaidjan.

Într-un alt comunicat emis de ministerul azer al apărării se menționa despre faptul că forțele armate din Armenia bombardează pozițiile armatei azere.

Ulterior, Ministerul Apărării din Azerbaidjan a specificat că acțiuni „antiteroriste” locale ale forțelor armate ale Republicii Azerbaidjan în regiunea Nagorno-Karabah, aflată sub controlul armean, continuă.

„Evenimentele legate de armele de înaltă precizie distrug doar țintele militare legitime și infrastructura militară. Având în vedere amplasarea armelor de foc în apropierea cartierelor rezidențiale de către formațiunile forțelor armate armene, facem apel la populația civilă de la fața locului să stea departe de instalațiile militare și să nu sprijine formațiunile forțelor armate armene”, se arată în comunicatul Ministerului Apărării din Azerbaidjan.

În același timp, Ministerul Apărării din Armenia comunică faptul că informația difuzată de autoritățile din Azerbaidjan precum că forțele armate din Armenia ar fi deschis focul asupra pozițiilor azere situate în partea de est a frontierei nu corespunde realității.

„Ca și până acum, rapoartele oficiale și mass-media din Azerbaidjan continuă să susțină în mod fals că în Nagorno-Karabah există unități ale forțelor armate ale Republicii Armenia, echipamente și personal militar. Ministerul Apărării al Republicii Armenia a declarat în repetate rânduri, și declară din nou, că Republica Armenia nu are nicio armată în Nagorno-Karabah”, se arată în comunicatul oficial al Ministerul Apărării din Armenia.

La scurt timp, Ministerul Apărării din Azerbaidjan a publicat informația precum că mijloacele de luptă ale formațiunilor forțelor armate armene sunt distruse.

„Pozițiile de luptă, punctele de foc cu rază lungă de acțiune, mijloacele de luptă și instalațiile militare ale formațiunilor forțelor armate armene în direcția districtului Khojaly și a Bazarului Roșu sunt distruse de focul precis al unităților armatei azere.”

Amintim că în toamna anului 2022 conflict la granița dintre Armenia și Azerbaidjan s-a intensificat. Autoritățile din Armenia au raportat atunci 49 de militari decedați.

diez.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Unei jurnaliste de la Chișinău i s-a interzis intrarea în regiunea transnistreană. Reacția Biroului politici de reintegrare
  • Ucraina a lansat un atac „masiv” cu rachete împotriva bazei rusești Saki din Crimeea. SBU: „Loviturile au provocat daune serioase echipamentelor ocupanților”
  • Forțele din Nagorno-Karabah au acceptat cererea Azerbaidjanului de a se dezarma. În regiune ar fi încetat ostilitățile
  • Promo-LEX cere Maiei Sandu să informeze Adunarea Generală a ONU despre nerespectarea drepturilor omului în regiunea transnistreană
  • Ucraina: Autorităţile ordonă evacuarea civililor din regiunea Herson
  • Cine vrea să supravegheze Compania „Teleradio-Moldova”? A fost lansat un concurs
  • Compania aeriană Azerbaijan Airlines lansează zboruri între Azerbaidjan și Moldova
  • Iluminat stradal inteligent cu echipament din România, lansat la Strășeni
  • Filmul „Omul fără linia vieții” va fi lansat în două țări concomitent – Republica Moldova și România
  • VIDEO. Un avion cu pasageri la bord, care zbura de la Soci a aterizat de urgență în regiunea Novosibirsk din Siberia