Știrinews.24.md
24 August 2023, 8:15
695

Aviația Civilă Rusă a publicat lista celor 10 morți din avionul lui Prigojin. În aeronava prăbușită se afla toată conducerea Wagner

Aviația Civilă Rusă a publicat lista celor 10 morți din avionul lui Prigojin. În aeronava prăbușită se afla toată conducerea Wagner

La bordul aeronavei care s-a prăbușit miercuri, 23 august, în regiunea Tver, la scurt timp după ce decolase de la Moscova cu destinația Sankt Petersburg, se aflau 10 persoane: 7 pasageri și 3 membri ai echipajului, scrie ziaristi.com.

Toți cei 7 pasageri erau comandanți ai Grupului Wagner, în frunte cu Evgheni Prigojin și „mâna sa dreaptă”, Dmitri Utkin, potrivit liste oficiale comunicată de Aviația Civilă a Federației Ruse – Rosaviatsia – și publicată de agenția de stat TASS.

Ceilalți 5 comandanți ai grupării paramilitare Wagner aflați la bordul aeronavei prăbușite erau: Serghei Propustin, Evgheni Makarian, Aleksandr Totmin, Valeri Chekalov și Nikolai Matuseev. Toți făceau parte din conducerea grupării paramilitare.

În catastrofa aviatică, provocată probabil de o rachetă trasă de armata rusă, au pierit și cei trei membri ai echipajului: pilotul Aleksei Levșin (comandant), copilotul Rustam Karimov și însoțitoarea de bord Kristina Raspopova.

Moartea lui Evgheni Prigojin și cea a lui Dmitri au fost confirmate oficial de autoritățile ruse la aproape 5 ore de la prăbușirea avionului.

Canalul de Telegram „Grey Zone”, apropiat de gruparea Wagner, a acuzat miercuri că Evgheni Prigojin „a fost ucis de acțiunile trădătorilor din Rusia”.

Anterior, tot prin mesaje postate pe Telegram, a fost înaintată ipoteza că aeronava a fost doborâtă de apărarea antiaeriană. Ipoteza nu a fost confirmată oficial, însă un scenariu similar a fost prezentat și la televiziunea rusă „Tsargrad”, cunoscută pentru pozițiile apropiate de Kremlin.

„Conform informațiilor preliminare, avionul în care se afla fondatorul PMC Wagner, Evgheni Prigojin, și mâna sa dreaptă, Dmitri Utkin, a fost aruncat în aer”, a transmis postul de televiziune pe canalul său de Telegram, citând o sursă din Rosaviatsia.

radiochisinau.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Cerințe noi pentru conducerea tractoarelor. MAIA vine cu precizări
  • Magistratul Nicolae Șova, scos din lista candidaților pentru funcția de membru în CSM
  • VIDEO // Momentul în care un autobuz cade de pe un pod din Sankt Petersburg. Presa rusă scrie despre cel puțin șase morți
  • FOTO: RM marchează Ziua Europei; Conducerea RM și oficiali europeni au comemorat victimele celui de-al Doilea Război Mondial
  • Judecata în dosarul finanțării ilegale a partidelor: Ședința transferată, pentru că Guțul vrea învinuire în rusă
  • 40 de elevi au fost premiați în cadrul Olimpiadei Republicane la Limba și literatura rusă
  • Chișinăul se află pe lista finaliștilor opentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2027
  • Maia Sandu la „Empower Locals 2024: Afacerile locale merg în UE”: „Aderarea la UE e cel mai bun viitor pe care îl putem oferi generației noastre și celor următoare”
  • Doi miliardari ruși, scoși de pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene
  • Militarii români și moldoveni, în acțiune. Vor efectua salturi cu parașuta din aeronava Armatei Naționale