Știrinews.24.md
23 Noiembrie 2022, 11:58
60

Avia Invest: Rezilierea ilegală a contractului de concesionare a Aeroportului va costa statul peste 90 milioane de euro

Avia Invest: Rezilierea ilegală a contractului de concesionare a Aeroportului va costa statul peste 90 milioane de euro

SRL „Avia Invest” califică drept ilegală hotărârea Curții de Apel Chișinău privind rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului din Chișinău și o va contesta la Curtea Supremă de Justiție.

Administrația companiei califică drept absurd pretextul invocat de Agenția Proprietății Publice pentru rezilierea unilaterală a contractului. „Cel puțin, pentru că, în baza actelor judiciare în vigoare, contractul de asigurare este valabil, obligatoriu și cu putere juridică”, se menționează într-un comunicat difuzat de companie.

Potrivit avocatului „Avia Invest”,  , hotărârea de astăzi a Curții de Apel Chișinău reprezintă executarea unei comenzi politice.

„Vedem ce înseamnă și cum funcționează reforma în justiție a ministrului Sergiu  – statului îi va fi pricinuit un prejudiciu de 90 de milioane de euro”, a specificat  .

Administrația SRL „Avia Invest” subliniază că instanța de apel nu poate să emită o decizie de reziliere a contractului „în lipsa asigurării”, deoarece acționează în baza unei hotărâri judecătorești.

„Consecințele unei astfel de decizii pentru judecătorii Minciună,  și Negru sunt evidente. Hotărârea demonstrează, încă o dată, că nu a existat niciun motiv real pentru rezilierea contractului de concesiune”, se mai arată în comunicatul SRL „Avia Invest”.

Compania menționează că asupra instanței de judecată au fost exercitate presiuni politice, fapt confirmat prin multiplele declarații ale conducătorilor statului, care au subliniat că rezilierea trebuie să aibă loc cu orice preț, chiar și cu prețul provocării unor prejudicii pentru stat. „Atragem atenția opiniei publice și autorităților Republicii Moldova că rezilierea contractului implică returnarea obligatorie a investițiilor care, în acest moment, depășesc 90 de milioane de euro”, se mai arată în comunicatul SRL „Avia Invest”.

Compania amintește că hotărârea Arbitrajului de la Stockholm privind așa-zisa lipsă de investiții este o fantezie și o tentativă a autorităților de a prezenta drept realitate niște lucruri dorite. „Arbitrajul de la Stockholm nu a stabilit lipsa investițiilor, ci faptul că investițiile făcute până acum nu cad sub incidența unei convenții internaționale și această hotărâre este contestată prin apel”, explică SRL „Avia Invest”.

Investitorul atenționează autoritățile Republicii Moldova că trebuie să înțeleagă și să conștientizeze consecințele hotărârii ilegale a Curții de Apel Chișinău din 23 noiembrie 2022, care vor însemna returnarea necondiționată a tuturor investițiilor, mai ales că ele sunt confirmate atât de Agenția Proprietății Publice, cât și de rapoartele de audit internațional, efectuate anual și aprobate de această agenție din 2013 până în 2021.

SRL „Avia Invest” subliniază că niciodată nu și-a dorit o astfel de evoluție a evenimentelor și a îndemnat, pe toate căile, autoritățile la dialog și la conștientizarea acțiunilor lor.

realitatea.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Un tânăr din România, prins cu permis de conducere italian fals; Ar fi achitat 350 de euro intermediarilor
  • Percheziții în România, R. Moldova și Suedia la o grupare internațională care spăla milioane de euro din fraude informatice
  • DOC // Guvernul va intra în anul 2023 cu un deficit de peste 18 miliarde lei. Proiectul Legii bugetului de stat, publicat
  • VIDEO// Activitate ilegală la Fălești. Ce au descoperit polițiștii la domiciliul unui bărbat de 41 de ani
  • Banca Europeană de Investiții va oferi un împrumut adițional în valoare de 100 de milioane de euro pentru reparația drumurilor din R. Moldova
  • DOC // Președintele raionului Florești, la un pas de a fi demis. Ștefan Paniș ar putea rămâne fără 2 milioane lei, obținuți ilegal
  • VIDEO | Pastile Ecstasy și cocaină din Germania de peste 700.000 lei, camuflate în obiecte de uz casnic
  • Comunitatea Energetică Europeană salută semnarea contractului dintre Energocom și MGRES
  • Un fost angajat al Ambasadei RM la București, cercetat pentru abuz de serviciu; A restituit statului peste 1 milion de lei
  • Weekend fierbinte pentru oamenii legii! Peste 4000 de șoferi au fost sancționați