Știrinews.24.md
23 Septembrie 2022, 15:27
39

Autostrada Chișinău-Iași, două spitale regionale în Bălți și Cahul, sisteme de canalizare și stații de epurare noi, sunt doar câteva dintre proiectele incluse în Strategia Națională de Dezvoltare „Moldova Europeană 2030”

Guvernul își propune să realizeze proiecte emblematice care vor schimba fundamental calitatea vieții și vor accelera dezvoltarea economiei. Printre acestea se numără autostrada Chișinău-Iași și alte cel puțin 5 poduri rutiere între Republica Moldova și România la Giurgiulești, Leova, Cantemir, Ungheni și Nisporeni; două spitale regionale în Bălți și Cahul; instituții medicale raionale moderne; școli și licee model în toate orașele-poli; sisteme de canalizare și stații de epurare noi sau reabilitate în fiecare localitate cu peste 15.000 de locuitori, se arată în comunicat.

Conform Strategiei, va fi asigurată implementarea unor politici orientate spre dezvoltare care susțin activitățile productive, crearea de locuri de muncă decente, antreprenoriatul, creativitatea și inovația, creșterea întreprinderilor mici și mijlocii, inclusiv prin accesul la servicii financiare.

Autostrada Chișinău-Iași, două spitale regionale în Bălți și Cahul, sisteme de canalizare și stații de epurare noi, sunt doar câteva dintre proiectele incluse în Strategia Națională de Dezvoltare „Moldova Europeană 2030”

„Strategia „Moldova Europeană 2030” este un document vizionar, dar cu acțiuni concrete și realizabile, fiind ancorată în programele de finanțare planificate pentru Republica Moldova în următorii ani”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.

În perioada iulie-august 2022, proiectul Strategiei a fost consultat public. Peste 300 de propuneri au fost recepționate și analizate de Cancelaria de Stat. În perioada următoare, Strategia va fi discutată și propusă spre adoptare Parlamentului Republicii Moldova.

radiochisinau.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Aproape 1 800 de copii din Ucraina au fost înscriși în școlile și grădinițele din Republica Moldova
  • Ciucă: Putem să dăm Republicii Moldova 5 milioane metri cubi de gaz pe zi, dar nu mai mult
  • Combinatul de construcții din Chișinău SA Macon și-ar fi sista activitatea. Cum a ajuns în așa situație
  • O pretinsă discuție dintre Maia Sandu și premierul Ucrainei, manipulare de tip deep fake; Precizările Președinției RM
  • Falsuri și destabilizări. Rușii anunță „o mobilizare” generală în Moldova, care i-a prin surprindere autoritățile
  • Ministrul britanic pentru Europa, Leo Docherty, vine la Chișinău
  • Ambasadoarea Kelly Keiderling și-a început mandatul în calitate de șefă a misiunii OSCE în Moldova
  • Noua șefă a Misiunii OSCE în Moldova își preia funcția; Va fi și mediator în procesul de reglementare transnistreană
  • Peste 300 de cetățeni străini au primit refuz de intrare în Moldova
  • Accident rutier grav pe traseul Chișinău-Leușeni! Două persoane au murit în urma impactului dintre un camion și un microbuz