Știrinews.24.md
24 Martie 2024, 12:12
136

Atacuri aeriene masive ale Rusiei asupra centrului și vestului Ucrainei. Polonia a ridicat în aer aviația

Atacuri aeriene masive ale Rusiei asupra centrului și vestului Ucrainei. Polonia a ridicat în aer aviația

În jurul orei 03:23, Rusia a ridicat în aer 14 bombardiere strategice Tu-95MS în regiunea Saratov, care au lansat multiple rachete aer-sol asupra regiunii Lvov, ținta principală a atacului din această noapte, dar și asupra regiunilor Kiev, Poltava, Cerhivih și Jîtomîr. Atacul a durat mai mult două ore, scrie Ukrayinska Pravda. 

Sistemul antierian ucrainean din regiunea Kiev a raportat doborârea a în jur de zece rachete de tipul Х-101, Х-555 și Х-55. Autoritățile locale din Kiev susțin că regiunea capitalei ucrainene nu a suferit pagube majore, mai multe fragmente de rachete doborâte au căzut în pădurile din jurul orașului, iar alte două au afectat fațada unul bloc și un parc de la periferia Kievului.

În total, ucrainenii au doborât 18 rachete și 25 de drone lansate asupra teritoriului său, potrivit Forțelor Aeriene ale Ucrainei. La această oră nu se cunoaște numărul exact de rachete și drone lansate de către ruși.

Totodată, din cauza atacului masiv asupra regiunilor vestice ale Ucrainei, Forțele Aeriene din Polonia au fost nevoite să ridice în aer mai multe avioane de vânătoare F-16, pentru patrularea granițelor estice ale țării.

radiochisinau.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Confruntarea Iran-Israel // R.Moldova condamnă atacul fără precedent asupra statului evreu: „Escaladarea trebuie evitată”
  • Ucraina // Şase morţi şi 10 răniţi într-un atac rus cu drone asupra Harkovului
  • Drapelul imperial al Rusiei, declarat extremist în Republica Moldova
  • Cinci morţi în urma unor atacuri ruseşti asupra Harkovului
  • VIDEO: Percheziții la membri ai organizației criminale „Șor”; Oamenii legii au ridicat 2 milioane de lei
  • Președina Maia Sandu a avut o întrevedere cu Penny Pritzker, reprezentant special al SUA pentru reconstrucția economiei Ucrainei
  • Ambasadorul Ucrainei la Chișinău, decorat la final de mandat cu cea mai înaltă distincție a Ministerului de Externe
  • ULTIMA ORĂ/ Volodimir Zelenski l-a rechemat din funcție pe Ambasadorul Ucrainei în R. Moldova
  • În sudul Republicii Moldova are loc inaugurarea oficială a lucrărilor de construcție a liniei electrice aeriene Vulcănești-Chișinău
  • Comisia Pre-Vetting califică „nefondate” acuzațiile lansate asupra președintelui instituției