Știrinews.24.md
17 Mai 2024, 19:07
101

Astăzi începe cea de a doua ediție a Festivalului Tradițiilor Românești la Chișinău

Astăzi începe cea de a doua ediție a Festivalului Tradițiilor Românești la Chișinău

Publicul va avea acces gratuit la evenimentele cuprinse în program: expoziții de obiecte tradiționale, ateliere de meșteșug, dansuri populare, muzică tradițională și concerte ale unor trupe consacrate, dar și din noul val al muzicii românești.

Astfel, patrimoniu din regiuni precum Moldova, Transilvania, Dobrogea, Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Bucovina va fi prezentat și explicat publicului din Republica Moldova într-un cadru de voie bună și prietenie. În cele trei seri de Festival, pe scenă vor urca Ovidiu Lipan Țăndărică, împreună de Fanfara Zece Prăjini, Stelu Enache și Diana Bucșa, Robin and The Backstabbers, cu Domino în deschidere, și Direcția 5.

Alături de cei peste 30 de artizani din România, la Grădina Botanică din Chișinău vor fi prezenți și artiști populari din Republica Moldova.

Tehnica meșteșugurilor, obiceiurile populare, caracteristicile zonelor istorice românești și alte detalii despre programul Festivalului pot fi găsite pe site-ul evenimentului, www.festivalultraditiilorromanesti.md, și pe paginile dedicate acestuia pe rețelele de socializare.

Proiectul inițiat și finanțat de DRRM are drept scop promovarea valorilor românești în Republica Moldova și consolidarea dialogului cultural la nivelul celor două țări.

Citiți și: Ovidiu Lipan Țăndărică va urca pe scenă în deschiderea Festivalului Tradițiilor Românești, cu acces liber pentru public

radiochisinau.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Din nou după gratii: Șeful Interpol de la Chișinău revine în penitenciar. Decizia Curții de Apel
  • Primele imagini cu suspectul crimei din Chișinău! Poliția îl caută: „E înarmat. Contactați-ne urgent”
  • /ULTIMA ORĂ/ Atac armat de pe trotinetă. Un bărbat, ucis pe o stradă din Chișinău
  • CSM în ședință: Plenul își alege astăzi președintele
  • Un tânăr din Georgia, suspectat de terorism, reținut pe Aeroportul din Chișinău
  • A treia reuniune a Trilateralei Moldova-România-Ucraina: Miniștrii de externe din țările vecine, așteptați astăzi la Chișinău
  • Un medic din Chișinău, condamnat pentru malpraxis, după ce o femeie de 33 de ani cu hemoragie postnatală a murit
  • edință la Guvern: Miniștrii au aprobat transmiterea Complexului „Eternitate” în proprietatea municipiului Chișinău
  • /ULTIMA ORĂ/ Evacuare în masă din Aeroportul Chișinău! A fost anunțată alertă cu bombă
  • Un cetățean român căutat de INTERPOL a fost reținut pe Aeroportul Internațional din Chișinău și extrădat autorităților române