Știrinews.24.md
16 Ianuarie 2023, 12:43
361

Astăzi e Blue Monday, ziua considerată a fi cea mai depresivă din an. Opusul acestei zile e în ultima vineri din iunie

Astăzi e Blue Monday, ziua considerată a fi cea mai depresivă din an. Opusul acestei zile e în ultima vineri din iunie

Conceptul de cea mai depresivă zi din an îi aparține lui Cliff Arnall, psiholog și profesor la Universitatea din Cardiff și a fost folosit pentru prima dată în 2005, într-o campanie de publicitate realizată de compania britanică Sky Travel, scrie La Nazione, potrivit G4Media.

Pentru a-și susține teoria cu cea mai tristă zi din an, Cliff Arnall a creat o formulă matematică și a luat în considerare mai multe aspecte: perioada de după Crăciun și obiectivele oamenilor pentru noul an, vremea din lunile de iarnă, facturile la utilități care sunt mai crescute în perioada de iarnă, și motivația redusă a oamenilor. Acestea sunt cauzele apariției depresiei sezoniere.

Conceptul a fost primit cu multă suspiciune de psihologi, iar colegii de breaslă ai lui Arnall au spus că este mai degrabă o pseudoștiință.

Ulterior, psihologul Cliff și-a cerut scuze pentru că a lansat conceptul de Blue Monday și a realizat o campanie de comunicare prin care a încercat să transmită un mesaj: oamenii ar trebui să facă tot ce le stă în putință să-și mențină sănătatea mintală.

Din fericire, există și cea mai fericită zi a anului. Acesta este stabilită la sfârșitul lunii iunie, de obicei în ultima vineri din iunie.

Motivul este exact opusul lui Blue Monday: zilele devin mai lungi, pentru mulți oameni vacanța de vară este aproape, există mai multe oportunități de a petrece zile cu prietenii în aer liber.

radiochisinau.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Încă 30 de zile de arest pentru primarul de Boldurești care ar fi spulberat mortal un minor de 14 ani
  • FOTO: „Diplome neemise” - o expoziție care evidențiază tragedia a 40 de studenți ucraineni, a fost lansată astăzi la USM
  • Astăzi începe campania electorală pentru concurenții înregistrați la alegerile locale noi și parțiale din 19 mai
  • Milioane de lei, încasate de Serviciul Vamal, în ultima săptămână. Unde vor ajunge banii
  • În primele zile de la lansarea Recensământului, au fost recenzate circa 65 de mii de locuințe și 127 de mii de persoane
  • Ultima garnitură cu motorina donată fermierilor moldoveni a ajuns la Ungheni. Precizările directorului ARM
  • Soția ambasadorului rus la București, Valerii Kuzmin, a decedat astăzi la reședința sa
  • Milioane de oameni vor urmări astăzi o eclipsă totală de Soare vizibilă pe continentul american. Cum poate fi văzut fenomenul în Europa
  • Începând de astăzi, în Republica Moldova se desfășoară Recensământul Populației și Locuințelor 2024
  • Compozitorul Ion Aldea-Teodorovici ar fi împlinit astăzi 70 de ani