Știrinews.24.md
16 Ianuarie 2023, 12:43
360

Astăzi e Blue Monday, ziua considerată a fi cea mai depresivă din an. Opusul acestei zile e în ultima vineri din iunie

Astăzi e Blue Monday, ziua considerată a fi cea mai depresivă din an. Opusul acestei zile e în ultima vineri din iunie

Conceptul de cea mai depresivă zi din an îi aparține lui Cliff Arnall, psiholog și profesor la Universitatea din Cardiff și a fost folosit pentru prima dată în 2005, într-o campanie de publicitate realizată de compania britanică Sky Travel, scrie La Nazione, potrivit G4Media.

Pentru a-și susține teoria cu cea mai tristă zi din an, Cliff Arnall a creat o formulă matematică și a luat în considerare mai multe aspecte: perioada de după Crăciun și obiectivele oamenilor pentru noul an, vremea din lunile de iarnă, facturile la utilități care sunt mai crescute în perioada de iarnă, și motivația redusă a oamenilor. Acestea sunt cauzele apariției depresiei sezoniere.

Conceptul a fost primit cu multă suspiciune de psihologi, iar colegii de breaslă ai lui Arnall au spus că este mai degrabă o pseudoștiință.

Ulterior, psihologul Cliff și-a cerut scuze pentru că a lansat conceptul de Blue Monday și a realizat o campanie de comunicare prin care a încercat să transmită un mesaj: oamenii ar trebui să facă tot ce le stă în putință să-și mențină sănătatea mintală.

Din fericire, există și cea mai fericită zi a anului. Acesta este stabilită la sfârșitul lunii iunie, de obicei în ultima vineri din iunie.

Motivul este exact opusul lui Blue Monday: zilele devin mai lungi, pentru mulți oameni vacanța de vară este aproape, există mai multe oportunități de a petrece zile cu prietenii în aer liber.

radiochisinau.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • SFS atenționează: Astăzi expiră termenul de prezentare a declarației privind impozitul pe venit de către întreprinzători
  • Participanții la ultramaratonul Rubicon, care au pornit vineri de la Arcul de Triumf din Chișinău, au ajuns la București
  • Comisia Europeană a prezentat astăzi propunerea de integrare graduală a Republicii Moldova în Piața Unică Europeană
  • Ziua Internațională a Francofoniei, marcată în Republica Moldova. Maia Sandu: Mă bucur să văd copii și tineri care învață limba franceză
  • Creștinii ortodocși de stil vechi intră de astăzi în Postul Paștelui
  • Ultima zi de scrutin prezidenţial în Rusia / Oamenii, aşteptaţi la „Prânzul împotriva lui Putin”, susţinut de văduva lui Navalnîi
  • Petrolul va încheia săptămâna cu o creștere de peste 3% a cotațiilor, deși vineri au scăzut ușor
  • Mai mulți consumatori din sectorul Râșcani al capitalei vor rămâne astăzi fără căldură
  • VIDEO Primele declarații ale Ambasadorului Rusiei la Chișinău, după ce a fost convocat astăzi la MAE
  • Record în traficul rutier din Moldova: Un șofer a comis 335 de încălcări, câte o abatere în toată ziua