Știrinews.24.md
21 Septembrie 2022, 10:46
37

Astăzi, 21 septembrie este marcată Ziua Mondială a Păcii. Vezi la ce activități poți participa

Astăzi, 21 septembrie este Ziua Mondială a Păcii. Aceasta a fost sărbătorită pentru prima oară în anul 1982, fiind dedicată păcii și în special absenței războiului și violenței. Anul acesta se va desfășura sub sloganul „End racism. Build peace”. Atât la nivel național cât și la nivel internațional vor fi organizate mai multe evenimente pentru a marca această zi.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Păcii, USMF a anunțat câteva activități ce vin să combată discriminarea și promovează empatia și compasiunea.

Astăzi, 21 septembrie este marcată Ziua Mondială a Păcii. Vezi la ce activități poți participa

La ora 12.00 toți doritorii se pot alătura campaniei „Minutul de tăcere” lansate de către ONU, în memoria victimelor violenței rasiste.

Începând cu ora 12.50 sunteți invitați să urmăriți un flashmob în fața blocului USMF de pe strada Nicolae Testemițeanu 27.

Într-un final, aveți posibilitatea de a vizita expoziția „Ziua Mondială a Păcii” amenajată la sala de lectură a bibliotecii din incinta Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” de pe strada N. Testemițeanu 29.

Pentru a vă exprima susținerea față de Ziua Mondială a Păcii, puteți utiliza un nou filtru pentru Instagram lansat de Organizația Națiunilor Unite. Acesta vă permite să interacționați cu emblematica sculptură „Knotted Gun”, un simbol universal al non-violenței.

Potrivit ONU, Ziua Mondială a Păcii este dedicată consolidării idealurilor păcii, prin respectarea a 24 de ore de nonviolență și încetare a focului. Anual, pentru a inaugura ziua, este sunat „Clopotul Păcii” de la sediul ONU, în New York City.

diez.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Țările NATO din Europa Centrală și de Est, mesaj comun pentru Ucraina. Iohannis: Susținem ferm decizia NATO privind aderarea Ucrainei
  • Ziua Națională a Vinului, în imagini! 5 destăinuiri ale vinificatorilor ce și-au prezentat noile vinuri
  • Motivul pentru care Gazprom a limitat livrările de gaze naturale pentru RM; Spânu: Nu considerăm că este argumentat
  • Iarmaroace cu produse autohtone, organizate în sectoarele capitalei astăzi și mâine
  • Ziua Națională a Vinului adună lume în centrul Capitalei
  • Ziua Națională a Vinului este sărbătorită azi și mâine în Piața Marii Adunări Naționale
  • Tactică! Zelenski îl scoate din joc pe Putin la restabilirea păcii: Suntem gata de negocieri, dar cu un alt președinte
  • „Călători” speciali și neobișnuiți pe Aeroportul Internațional Chișinău. Vezi despre ce este vorba
  • Liderul separatist al regiunii Doneţk recunoaşte că oraşul Liman este practic încercuit de armata ucraineană
  • Moldovagaz a transferat Gazprom-ului avansul pentru gazele naturale furnizate în luna septembrie